Gemeente Capelle a/d IJssel

Bekendmaking 9 november 2005

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Capelle aan den IJssel maakt het volgende bekend:

BOUWVERGUNNINGEN aangevraagd

(kennisgeving volgens artikel 41 van de Woningwet)

Meer informatie over deze aanvragen is te verkrijgen bij de unit Handhaving en Vergunningen.

Bernsteinstraat 19, dakkapellen aanbrengen.

Van Maerlantpark 39, gevel wijzigen.

s-Gravendreef 1, gevel wijzigen.

Mees Toxopeusrede 9, aanbouw achterzijde bouwen.

Gerard Doustraat 22, dakopbouw bouwen.

TER INZAGE

Onderstaande plannen liggen ter inzage in verband met een vrijstellingsprocedure.


1. Kompasstraat 28, bedrijfspand uitbreiden.


2. Gerard Doustraat 22, dakopbouw bouwen.


3. Mees Toxopeusrede 9, aanbouw achterzijde bouwen.

Ten behoeve van de bij 1. genoemde bouwaanvraag kunnen wij met toepassing van het bepaalde in artikel 6, lid 5, onder g van de voorschriften van het geldende bestemmingsplan Capelle West 1997 vrijstelling verlenen van de hoogtebepaling. Het bouwplan ligt in verband met die procedure gedurende twee weken ter inzage. Aan de bij 2. en 3. genoemde bouwaanvragen kan worden meegewerkt door vrijstelling te verlenen van de bepalingen van het rechtsgeldige bestemmingsplan door toepassing van artikel 19 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening. In verband met de vrijstellingsprocedure liggen deze aanvragen met bijbehorende tekeningen met ingang van donderdag 10 november 2005 gedurende zes weken op werkdagen ter inzage. Gedurende de aangegeven periode is iedereen bevoegd zienswijzen in te brengen tegen de voor het bouwplan van toepassing zijnde procedure.

BOUWVERGUNNINGEN verleend

Verzenddatum 1 november 2005:

Lunarelaan 2, garagedeur/gevel veranderen.

Klaas Klinkertweg 8, woning uitbreiden en dakkapel aanbrengen.

Verzenddatum 2 november 2005:

Spoorlaan 13, terras overkappen.

Dubbelspoor 49, entree veranderen.

Chopinstraat 103, garagedeur/raam veranderen.

Verzenddatum 3 november 2005:

Pelikaanweg 3, schoolgebouw bouwen.

KAPVERGUNNINGEN

Er zijn kapvergunningen aangevraagd en verleend voor het kappen van de volgende bomen:

Verzenddatum 31 oktober 2005:

Doelen 2 1 berk. De boom geeft overlast. Geen herplant.

Vreugdedans 13 1 ceder. De boom geeft overlast. Geen herplant.

Merellaan 334 1 ceder. De boom geeft overlast. Geen herplant.

s-Gravenweg 359 2 kastanjes en 1 wilg. De kastanjes zijn ziek en de wilg hangt scheef over de sloot. Geen herplant.

Koerillen 8 2 berken. De bomen geven overlast. Geen herplant.

Door Com·wonen zijn kapvergunningen aangevraagd en aan hen verleend voor het kappen van de volgende bomen:

Verzenddatum 31 oktober 2005:

Lepelaarsingel/Reigerlaan 1 meidoorn. Geen herplant. Er staat al een aantal grote bomen.

Gevelreclame

Op 31 oktober 2005 is vergunning verleend voor het plaatsen van gevelreclame op het pand

Rivium Boulevard 34 in Capelle aan den IJssel.

Indien u meent door één van de bovengenoemde verleende vergunningen (beschikkingen) in uw belang te zijn getroffen, kunt u daartegen bij de gemeente een bezwaarschrift indienen. Volgens de bepalingen in de Algemene wet bestuursrecht moet het gemotiveerde bezwaarschrift binnen zes weken na verzending van de beschikking worden ingediend.

WINKELTIJDENWET

Het college heeft besloten om met toepassing van artikel 4 lid 2 van de Winkeltijdenwet en artikel 9 van de Verordening Winkeltijden ontheffing te verlenen aan Bruna s-Gravenland, vanwege de verkoop van het nieuwe boek van Harry Potter vrijdagnacht 18 november 2005 van 24.00 uur tot zaterdag 19 november 2005 01.00 uur.

INTOCHT SINT EN PIET

Het college heeft besloten aan de Stichting Cultuur & Evenementen Capelle een vergunning te verlenen voor een Sinterklaasintocht in Capelle aan den IJssel op zaterdag 12 november 2005. Rond 10.00 uur zal Sinterklaas en zijn gevolg met zijn stoomboot De Spanje aanmeren aan de kade van het voormalige Vuykterrein. Vervolgens stapt Sinterklaas met de burgemeester in een Landauer en maakt, begeleidt door zijn zwarte Pieten en de muziekvereniging EMM, een tocht door Capelle. De tocht eindigt rond 11.30 uur op het Stadsplein, waar Ome Siem & Meneer Jan en de kleine bewoners van Capelle aan den IJssel hem ontvangen.

De route van de sinterklaasoptocht gaat vanaf het Vuykterrein, de Dorpsstraat, de Kerklaan, linksaf de Fluiterlaan op en dan linksaf de Rivierweg op waar de intocht eindigt op het Stadsplein.

INVALIDENPARKEEERPLAATS

Het college heeft besloten door plaatsing van het bord E6 van bijlage I van het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990 met een onderbord, waarop het kenteken is vermeld van het te parkeren motorvoertuig, en het aanbrengen van een wit diagonaal kruis in het bijbehorende parkeervak, het parkeervak te reserveren als een parkeerplaats invaliden bestemd voor onderstaand motorvoertuig.

Verzenddatum 1 november 2005 (datum besluit 25 oktober 2005): kentekennummer 04-PH-HF voor mevrouw J.A. van Loon-van der Mijle (bestuurder) nabij de woning aan de Lijstersingel 53 in Capelle aan den IJssel.

Bovengenoemd besluit, alsmede de daarbij behorende gewaarmerkte tekening(en), liggen vanaf heden ter inzage.

Belanghebbenden kunnen krachtens de Algemene wet bestuursrecht tegen deze beschikking binnen een termijn van zes weken, gerekend vanaf de dag na uitreiking of verzending ervan een gemotiveerd bezwaarschrift bij de gemeente indienen. Desgewenst kunnen belanghebbenden, indien zij een bezwaarschrift bij de gemeente hebben ingediend, tegen betaling van griffierechten, een verzoek om voorlopige voorziening (onder andere schorsing) aanvragen bij de voorzieningenrechter van de rechtbank te Rotterdam, sector Bestuursrecht, Postbus 50591, 3007 BM Rotterdam.

De bouwaanvragen waarvoor een procedure vereist is, de kapvergunningen en het besluit inzake de invalidenparkeerplaats liggen ter inzage bij het Informatiecentrum in de hal van het gemeentehuis aan de Rivierweg 111, op werkdagen van 8.00 tot 19.00 uur. Gemotiveerde bedenkingen, bezwaarschriften en zienswijzen kunt u richten aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Capelle aan den IJssel (tenzij anders vermeld), Postbus 70, 2900 AB Capelle aan den IJssel.