Stad Utrecht, 10.00 uur

Utrecht 09-11-2005 - Nieuwsberichten districten stad Utrecht

Bedrijfsinbreker aangehouden

UTRECHT De politie heeft in de nacht dinsdag 8 op woensdag 9 november een man aangehouden voor het plegen van een bedrijfsinbraak.

Omstreeks 01.30 uur kreeg de politie een melding dat er ingebroken werd in een bedrijf aan de Oudlaan. Op weg naar de melding kregen de agenten door dat de verdachte nog in het pand aanwezig was. Ter plaatse zagen de agenten een man in het pand lopen. Om te voorkomen dat de verdachte zou vluchten ging de politie aan de voorkant en achterkant van het gebouw naar binnen. Uiteindelijk zag de 26-jarige verdachte uit Utrecht toch kans om te vluchten. De agenten zette de achtervolging in en konden de man aanhouden.

Uit onderzoek bleek dat de man vermoedelijk ook verantwoordelijk is voor een inbraak aan de Gijs van Walenburgstraat. Tijdens de fouillering trof de politie inbrekerswerktuigen aan. Hij werd voor verhoor ingesloten op het bureau.

Bromfietscontrole

UTRECHT Dinsdagmiddag heeft de politie op twee plaatsen in de stad een scootercontrole gehouden.

Tussen 145.00 en 16.00 uur werd gecontroleerd op de Prinses Irenelaan en tussen 16.30 en 21.00 uur in de omgeving van de Kroonstraat. In totaal werden 74 bromfietsen gecontroleerd. Hiervan hadden 36 bestuurders alles in orde. Er werden 59 bekeuringen uitgeschreven voor onder andere het niet hebben van een bromfietscertificaat, een te hoge constructiesnelheid, het niet dragen van de helm en het hebben van ondeugdelijk remmen.

Winkeldief aangehouden

UTRECHT personeel van een winkel aan het Hammarskjoldhof heeft dinsdagmiddag een man aangehouden voor het stelen van levensmiddelen.

Omstreeks 14.20 uur zag het personeel dat een man levensmiddelen mee nam zonder deze eerst bij de kassa af te rekenen. De 39-jarige verdachte uit Utrecht werd aangehouden en aan de inmiddels gewaarschuwde politie overgedragen. De man werd voor verhoor meegenomen naar het bureau.