Provincie Limburg

Ondersteuning particuliere monumentenorganisaties Limburg geregeld De zes particuliere monumentenorganisaties in Limburg hebben hun

voorkeur uitgesproken voor ondersteuning van het Huis voor de Kunsten. Dit is de uitkomst van een overleg dat naar tevredenheid van alle partijen is gevoerd. Gedeputeerde Staten stellen voor deze ondersteuning een aanvullende structurele exploitatiesubsidie van ruim 200.000,- beschikbaar voor 2006.

Deze zes organisaties zijn: Stichting Limburgse Kastelen, Molenstichting Limburg, Stichting Werkgroep Industrieel Erfgoed Limburg, Stichting Ondergrondse Werken, Stichting Terebinth afdeling Limburg en de Limburgse Boerderijenstichting. De zes particuliere organisaties werden tot 1 juli jl. ondersteund door de Stichting Monumentenhuis Limburg. De voorheen voor het Monumentenhuis beschikbare financiële middelen worden nu voor de ondersteuning van de zes monumentenorganisaties aangewend. Voor de overbrugging van de laatste twee maanden van 2005 ontvangt het Huis voor de Kunsten een subsidiebedrag van ruim 34.000,-.

9-11-2005 10:03