AutoRai

Kia Experience center in Utrecht operationeel

(11/9/2005)
Op 5 november jl. heeft Kia World haar deuren geopend. Kyung-Soo Lee, President van Kia Motors Europe, verrichtte onlangs de officiële openingshandeling voor dit eerste Kia experience center van Europa. Een belangrijke primeur voor Nederland én de Nederlandse automobilist, want die kan in Kia World het hele jaar door vrijblijvend kennismaken en op afspraak proefrijden met alle Kia modellen. Kia World is gevestigd op het industrieterrein Leidsche Rijn aan de A2 bij Utrecht.
Doordacht en bijzonder concept; de beleving van Kia Kia World komt tegemoet aan de wens van consumenten om op een moment en manier die hun zelf schikt, kennis te maken met alle Kia modellen in vrijwel alle typen en kleurenvarianten. Kia World biedt op meer dan 2.000 m2 een allesomvattend overzicht van de spannende wereld met de ongekende mogelijkheden van Kia. Rustig kijken en vergelijken is het uitgangspunt.

Bezoekers van Kia World maken kennis met de wereld van Kia. Er zijn geen verkopers in Kia World, maar uitsluitend gastvrouwen en gastheren, opdat elk bezoek in de meest ontspannen sfeer plaatsvindt. Kopen is zelfs onmogelijk in Kia World. Geïnteresseerden worden in contact gebracht met een van de meer dan 100 Kia dealers in Nederland. De bezoeker kan bovendien op afspraak proefrijden met diverse versies van het favoriete model. Naast het reguliere modellengamma zijn er ook regelmatig unieke of zeldzame Kiaâs te zien, zoals concept cars. Tijdens de openingsdagen is de spectaculaire conceptcar KCV III te bewonderen. Een vooruitstrevende visie van Kia op een Coupé Cabriolet.

âWij zijn zeer vereerd Kia World in het bijzijn van Kyung-Soo Lee, President van Kia Motors Europe, officieel te mogen openenâ, aldus Cor Baltus, Managing Director van Kia Nederland. âTevens zijn wij er trots op dat wij in Nederland de primeur in huis hebben voor Kia. Het is namelijk het eerste Kia experience center in Europa. Een unieke gelegenheid voor het ambitieuze merk voor verdere professionalisering in de komende jarenâ, besluit Baltus.
Klaar voor de start
Vanaf 5 november is iedereen van harte welkom een bezoek te brengen aan Kia World. Directeur Erick Broer staat te popelen om de eerste bezoekers te mogen ontvangen. âMaar niet alleen ik! Ook mijn team van jonge en zeer gemotiveerde mensen is professioneel voorbereid en helemaal klaar voor de belangrijke adviserende rol die hen te wachten staatâ, aldus Broer. âWe hebben de afgelopen tijd met zijn alleen keihard gewerkt aan de finishing touch van Kia World. Fantastisch om te zien hoe enthousiast iedereen is. Laat nu de bezoekers maar komen, want wij zijn er klaar voor!â, besluit Broer.

Kia World is gevestigd aan de Meijewetering 39 op het industrieterrein Leidsche Rijn aan de A2 bij Utrecht. Op regelmatige basis zullen er aansprekende evenementen plaatsvinden voor Kia-rijders en geïnteresseerden. Voor nieuwsgierigen is de laatste informatie te vinden op www.kiaworld.nl.