Provincie Zuid-Holland

Den Haag, 9 november 2005

PvdA investeert in preventie kindermishandeling

Jeugdzorg staat hoog op de prioriteitenlijst van de PvdA. Het voorkómen van kindermishandeling is één van de belangrijkste speerpunten, zeker gezien de enorme toename van het aantal meldingen bij het Advies- en Meldpunt Kindermishandeling. De PvdA vindt dat de provincie zoveel mogelijk moet bijdragen aan het versterken van het jeugdbeleid.

In de Leidse regio is een werkwijze geïntroduceerd onder de titel "Stevig Ouderschap". Het gaat hier om vroegtijdige signalering van risicosituaties ten aanzien van kindermishandeling. Uit onderzoek blijkt dat deze werkwijze succesvol is en dat vroegtijdige interventies bijdragen aan verbetering van de opvoedingssituatie in risicogezinnen. De PvdA heeft Gedeputeerde Staten verzocht na te gaan in welke regioŽs in de provincie deze werkmethode nog niet is ingevoerd. Vervolgens kan dan met de betrokken gemeenten overlegd worden wat er voor nodig is om te stimuleren dat wel op deze wijze gewerkt wordt.

Daarom heeft de PvdA voorgesteld in de begroting E250.000,= extra vrij te maken om te investeren in het vroegtijdig signaleren van risicosituaties die kunnen leiden tot kindermishandeling. Dit bedrag kan worden besteed in alle regio's waarvoor de Provincie Zuid-Holland verantwoordelijk is. Net als vorig jaar heeft de PvdA dus extra geld weten vrij te maken voor de Jeugdzorg.

Noot voor de pers: Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Edit Hallensleben (PvdA-Statenfractie Zuid-Holland) email: E.Hallensleben@pzh.nl, tel: 010 456 9522,

---- --