Gemeente Capelle a/d IJssel

Capelle niet op herhaling bij prijs beste burgerjaarverslag

De prijsuitreiking van het Burgerjaarverslag

Foto: Peter Molkenboer

Op de foto van links naar rechts: burgemeester Van Doorne, minister Pechtold, commissaris van de Koningin van de provincie Friesland de heer Nijpels en burgemeester Van Vliet-Kuiper van de gemeente Amersfoort bij de prijsuitreiking voor het beste burgerjaarverslag 2004.

Capelle niet op herhaling bij prijs beste burgerjaarverslag

Afgelopen donderdag 3 november was minister Pechtold van Bestuurlijke Vernieuwing en Koninkrijksrelaties op het gemeentehuis aanwezig om de prijzen uit te reiken voor het beste burgerjaarverslag 2004. Een spannende gebeurtenis voor burgemeester Joke van Doorne. Vorig jaar won zij de prijs en nu was ze opnieuw genomineerd, samen met haar collega's van de gemeenten Amersfoort, Helmond, Den Haag en Rotterdam. Helaas voor onze burgemeester ging dit keer haar ambtsgenoot van de gemeente Amersfoort, mevrouw Van Vliet-Kuiper, met de eer strijken.

De jury was erg te spreken over de kwaliteit van de vijf genomineerde burgerjaarverslagen. De jury prees de leesbaarheid en de vormgeving van het Capelse verslag, dat hierdoor goed toegankelijk is voor de burger. De rapportage over de kwaliteit van de dienstverlening zou volgens de jury wel wat uitgebreider mogen. Ook de conclusies kunnen wel wat scherper. Op deze punten scoorde de winnaar Amersfoort beter.

Het burgerjaarverslag geeft aan hoe het gesteld is met de kwaliteit van de gemeentelijke dienstverlening. Ook geeft het verslag inzicht in de kwaliteit van de procedures waarmee burgers invloed kunnen uitoefenen op het gemeentelijke beleid. Het Burgerjaarverslag 2004 van de gemeente Capelle aan den IJssel staat elders op deze website bij het Digitaal Loket. U kunt ook een exemplaar opvragen bij het Informatiecentrum, telefoonnummer 010-2848484.