Woensdag 9 november te zien bij Team West

Leiderdorp/Den Haag 09-11-2005 - Tijdens het opsporingsprogramma Team West van RTV West, woensdag 9 november 2005, vraagt ons korps aandacht voor insluipingen in verzorgingshuizen in Gouda.

Wie kent deze insluiper? Eind september en begin oktober 2005 werden in twee verzorgingshuizen in Gouda, 'Ronssehof' aan de Ronsseweg en 'Goverwelle' aan het Middenmolenplein een aantal diefstallen gepleegd door een insluiper.

De insluiper, een man, werd in beide tehuizen gezien en heeft het volgende signalement: * Blanke man * Tussen de 20 en 25 jaar oud * Ongeveer 1.80 m lang * Kort blond haar * Slank postuur * Gekleed in een grijze broek met zakken onder de knieën, een beige jas (model jack) en een licht hemd met borstzakken.

Als de man in de tehuizen wordt aangesproken, vertelt hij op zoek te zijn naar en bepaald kamernummer of persoon. Gestolen tassen werden in een prullenbak in een toiletruimte en in een trappenhuis teruggevonden, pasjes en geld werden ontvreemd.

De bewakingscameras van het zorgcentrum hebben opnames van de man gemaakt, die in het programma worden getoond.

Item Haaglanden Haaglanden brengt deze uitzending geen opsporingszaak. Wel gaat ons buurkorps in een achtergrondreportage (service-item) in op het succes van de telefoonlijn Meld Misdaad Anoniem.

Service item Bij Politie Haaglanden komen via de Meld Misdaad Anoniem lijn dagelijks drie meldingen binnen. Een hoog aantal. De meeste meldingen hebben betrekking op hennepkwekerijen, maar ook grotere zaken worden gemeld, zoals moordaanslagen en ontvoeringen. Dit maakt het voor Haaglanden mogelijk een aantal zaken op te lossen waaronder een dubbele moord. De verdachte, die voortvluchtig was, werd mede door M. gevonden.

Team West is iedere woensdag te zien op RTV West om 17.29, 19.30, 21.30 en 23.30 uur. De uitzending wordt iedere donderdag tot 15.00 uur herhaald.