Gemeente Gouda


persbericht: gouda scoort goed op duurzaamheid (8/11/2005)

De gemeente Gouda neemt de 23ste plaats in op de Duurzaamheidsmeter 2005. De lokale Duurzaamheidsmeter brengt in beeld hoe actief de gemeente is op het terrein van milieu-, mondiaal en sociaal beleid. In 2005 deden 430 gemeenten mee aan de Duurzaamheidsmeter.

De Duurzaamheidsmeter is een programma van COS Nederland, vereniging van Centra voor Internationale Samenwerking. De scores zijn bepaald op grond van vragenlijsten die door de deelnemende gemeenten worden ingevuld. Het gaat om vragen als doet uw gemeente mee aan de nationale straatspeeldag?, is er een verbod op het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen in het openbaar groen? en heeft uw gemeente een structureel budget voor internationale samenwerking?'

De resultaten zijn te vinden op de www.duurzaamheidsmeter.nl. Gouda scoort vooral goed op de themas klimaat en water en lokaal en mondiaal en iets lager op het thema duurzaam ondernemen. Het college van burgemeester en wethouders vindt duurzaamheid belangrijk. Wethouder Keulen: De hoge score is het bewijs dat we het goed doen.

De top 3 wordt gevormd door de gemeenten Tilburg, Delft en Alkmaar. Over 4 jaar wordt weer een meting gedaan.