Gemeente Oss


9/11/2005 - Nieuwe parkeerplaats NS Centraal Station Sinds enige tijd is de parkeersituatie aan de zuidzijde van het NS Centraal station veranderd. Daarover komen aardig wat vragen binnen bij de gemeente. Ondanks dat het parkeerterrein niet in beheer is bij de gemeente maar bij de NS, geven we u hier wat meer informatie.

Tarieven
Het terrein is niet alleen groter geworden, er is ook toezicht in de vorm van camerabewaking. Als gevolg daarvan moet er tegenwoordig wel betaald worden. Het tarief is EUR 1,10 per uur; `s avond en in het weekend EUR 0.80 per uur. Een hele dag parkeren kost EUR 6,60. Voor treinreizigers zijn er gereduceerde tarieven: het dagtarief bedraagt EUR 4,30 en dalurenreizigers betalen EUR 2,60 per dag. Een kortingsparkeerkaart ontvangt u op vertoon van een geldig treinkaartje of treinabonnement. Verder zijn er speciale maand en jaartarieven. Haal de folder bij de NS voor meer informatie.

Kiss&Ride
Het ophalen en wegbrengen van treinreizigers is ook veranderd. Hiervoor is op het parkeerterrein een zogenaamde Kiss&Ride strook ingericht. Wanneer men binnen het half uur het terrein verlaat hoeft er geen parkeergeld betaald te worden. Je hebt wel een betaalkaart nodig om het terrein op kunnen te rijden.

Meer informatie
Wilt u meer informatie over het parkeren? Neem dan contact op met Q-park Customer Services, telefoon 0900-44 66 880 [op werkdagen van 08.30 tot 18.00 uur, EUR 0,45 per gesprek] of kijk op de website van Q-Park. Voor vragen over de verkrijgbaarheid van parkeerkortingskaarten op het station, kunt u contact opnemen met NS Klantenservice, telefoon 0900-202 11 63 of haal de folder bij het NS station