Gemeente Leeuwarden

Uitbreiding bebouwde kom van Leeuwarden

Bron: Gemeente Leeuwarden (09-11-2005) De grens van de bebouwde kom van Leeuwarden op de Groningerstraatweg, nu gelegen tussen het Vrijheidsplein en het kruispunt met de A. Vondelingweg, wordt nog dit jaar verschoven naar de Hogebrug over het Ouddeel.
Op de hoofdrijbaan van de Groningerstraatweg wordt met borden aangegeven dat binnen de bebouwde kom niet harder dan 70 km per uur gereden mag worden. Dezelfde maximum snelheid geldt ook voor de A. Vondelingweg, die straks ook binnen de bebouwde kom valt. Op de parallelweg van de Groningerstraatweg mag na de Hogebrug niet harder dan 50 km per uur gereden worden.
De resultaten van de werkzaamheden van de afgelopen tijd geven de Groningerstraatweg een stedelijk aanzien. Wanneer het weer goed blijft, komen de asfalteringswerkzaamheden op het gedeelte van de Groningerstraatweg tussen de A. Vondelingweg en de Hogebrug medio november gereed. Daarna worden de borden voor de nieuwe bebouwde kom en de lichtmasten geplaatst.
Het gedeelte tussen de A. Vondelingweg en het Vrijheidsplein wordt in het voorjaar van 2006 geasfalteerd. Het kruispunt met de Anne Vondelingweg komt in de zomervakantie van 2006 aan de beurt, omdat er dan minder verkeersdrukte is.