Gemeente Roermond

Gemeente heeft op één na beste burgerjaarverslag van Limburg

Ondanks het feit dat het bij een magere voldoende blijft is het burgerjaarverslag 2004 van de gemeente Roermond met een 5,7 als het op één na beste burgerjaarverslag van Limburg uit de bus gekomen. Dit maakte de Stichting Rekenschap gisteren bekend, toen zij de lijst met resultaten van de 100 grootste gemeenten van Nederland publiceerde. De gemeente Den Haag kreeg het hoogste cijfer (7,8), terwijl de gemeente Westland dit keer hekkensluiter was. In Limburg ontving Kerkrade het hoogste cijfer (6,5). Op de lijst van 100 grootste gemeenten van Nederland eindigde Roermond met haar verslag over 2004 op de 38ste plek.

In de burgerjaarverslagen moeten de burgemeesters en de commissarissen van de koningin rapporteren over de kwaliteit van de dienstverlening en de procedures voor burgerparticipatie. Burgemeester Van Beers: "We hebben nooit gepretendeerd het beste verslag van Nederland te schrijven, maar dit zie ik als een enorme vooruitgang ten opzichte van vorig jaar, toen ons verslag nog met een 3,2 werd beoordeeld".

Naast gemeenten werden ook de verslagen van de provincies beoordeeld. Groningen scoorde het hoogst (7,1) en Drenthe het laagst (4,4). De Provincie Limburg ontving een 5,5 voor haar jaarverslag.

Interesse in het burgerjaarverslag van de gemeente Roermond:
* Burgerjaarverslagen van de gemeente Roermond
* Een gedrukt exemplaar kan worden aangevraagd bij Publieksvoorlichting: telefoon (0475) 359 999.

Publicatiedatum: 09.11.2005 Bijgewerkt: 09.11.2005