Stadsdeel Amsterdam-Noord

Amsterdam-Noord introduceert stadsmarinier

Een stadmarinier moet er in Amsterdam-Noord voor zorgen dat problemen sneller en efficiënter aangepakt worden. Deze hooggekwalifceerde medewerker zorgt dat plannen sneller verwezenlijkt worden en dat de activiteiten van verschillende organisaties op elkaar afgestemd zijn. De marinier krijgt speciale bevoegdheden en financiële middelen om zijn doel te bereiken. Het dagelijks bestuur heeft dit op 8 november besloten.

De gemeente Rotterdam werkt sinds enige tijd met stadsmariniers en heeft hier positieve ervaringen mee. De eerste opdracht van de stadsmarinier in Amsterdam-Noord bestaat uit het aanpakken van de jeugd- en gezinsproblematiek in Nieuwendam-Noord. Het opzetten van een speciaal uitzendbureau voor jongeren zal onderdeel uitmaken van dit traject. Jongeren komen bij het uitzendbureau in dienst, ontvangen een salaris en worden gedetacheerd bij verschillende werkgevers. Als ze nog niet kunnen werken doordat ze bijvoorbeeld nog geen geschikt diploma hebben, bestaat de verplichting om deel te nemen aan cursussen of scholingen en bij het stadsdeel aan de slag te gaan.

Op basis van de ervaringen met deze opdracht zal het stadsdeel verder invulling geven aan het concept van de stadsmariniers.