Gemeente Vlaardingen


Programma in de gemeente Midden-Delfland

10.40 uur
Arriveert de Koningin bij t Woudt
Door de commissaris van de Koningin, de heer J. Franssen, wordt burgemeester Rodenburg voorgesteld, die de Koningin in zijn gemeente welkom zal heten.

10.42 uur
In koffiehuis de Hooiberg krijgt de Koningin een terugblik over 25 jaar Midden-Delfland en een vooruitblik naar de komende 25 jaar.

Onderwerpen zijn:

* Reconstructiecommissie (uitleg door de heer C. van der Vaart, projectleider/secretaris van de Reconstructiecommissie Midden-Delfland)

* Gebiedsvisie Midden-Delfland ® 2025 (uitleg door wethouder mr. C. van der Kamp en overhandiging van de Gebiedsvisie) Promotiefilm gemeente Midden-Delfland (overhandiging eerste exemplaar aan de Koningin door burgemeester Rodenburg)

10.57 uur
Wandeling naar de Woudtse kerk.

10.59 uur
Terwijl de genodigden in de kerk naar het fraaie orgelspel van Albert Moerman zitten te luisteren, betreedt de Koningin de kerk.

Albert Moerman speelt enkele werken van Jan Pieterszoon Sweelinck.

In de kerk zal burgemeester Rodenburg de Koningin voorstellen aan een muziekensemble, bestaande uit 12 leden van de drie harmonieverenigingen in Midden-Delfland, te weten C.M.V. Maaslandse Harmonie, Harmonievereniging Euterpe en Muziekvereniging St. Caecilia.

Tevens wordt de Koningin voorgesteld aan de componist van de te spelen muziekstukken, Margriet Verbeek uit Maasland. De muziekstukken hebben de naam gekregen:

* Groen, groen Midden-Delfland;

* Feest in t Woudt.

11.12 uur
De Koningin wordt door de wereldkampioen vierspan IJsbrand Chardon uit Den Hoorn per koets (vierspan) uitgeleide gedaan. Haar gevolg vertrekt ook per koets.

Voordat de Woudseweg wordt bereikt stapt de Koningin in een minibus, waarmee zij via de Woudseweg, de Klaas Engelbrechtsweg, Rijksstraatweg en Gaagweg naar Schipluiden wordt vervoerd.

11.30 uur
Aankomst bij de molen Korpershoek.

De Koningin krijgt hier een boeket bloemen aangereikt door Nina Frerichs, een leerling uit groep 7 van de basisschool St. Jozef. Het boeket is vervaardigd door Groencentrum Langelaan in Schipluiden.

Vervolgens stapt de Koningin in een Kagenaar, bestuurd door Bertus Ruijsbroek uit Schipluiden, waarmee zij naar de Valbrug in het centrum van Schipluiden wordt gebracht.

Tijdens de vaartocht over de Gaag door het hart van Schipluiden, krijgt de Koningin aan weerszijden van het water diverse activiteiten te zien in het kader van de Chinese community-opera Turandot, die in april 2006 met medewerking van vele inwoners van Midden-Delfland zal worden opgevoerd.

Aan boord van de boot geeft burgemeester Rodenburg tekst en uitleg.

11.55 uur
De Koningin gaat voor de Valbrug in Schipluiden weer aan wal en zal vervolgens te voet richting Dorpskerk wandelen. Onderweg krijgt zij door kunstenares Tineke van Gils vervaardigde theepotten (voor Turandot) te zien en een maquette van het decor van opera Turandot.

Vóór de Dorpskerk op het plein zingen zon 150 zangers een scène uit de eerste acte van de opera.

12.00 uur
Start van de besloten receptie, georganiseerd door de provincie Zuid-Holland.