PERSBERICHT - 2005-11-09

Geslaagde workshop Ecuador Tourist Board met ruim 100 deelnemers

'Ecuador moet weer op de toeristische kaart'

Ecuador is voor de Nederlandse toerist zeer de moeite waard. Het is een boeiend land, dat het volledig verdient weer helemaal op de Nederlandse toeristische kaart te worden gezet. Dat zei directeur Susan van Egmond van Travel Marketing Company TMC tijdens de niet alleen informatieve, maar ook erg gezellige Ecuador-presentatie in Amsterdam. Ruim honderd deelnemers uit de reissector maakten tijdens de workshop kennis met het land.

Belangrijke gast tijdens de presentatie was de ambassadeur van Ecuador in Nederland, mevr. Maria del Carmen González Gabal. In haar toespraak wees ze de vertegenwoordigers van de Nederlandse reissector op de rijke variatie aan natuur en cultuur, die de toerist in het land aantreft.

Unieke veelzijdigheid
Het is een unieke veelzijdigheid, met het Galapagosgebied als één van de absolute mondiale hoogtepunten, die mensen steeds weer zal blijven boeien. En ze zullen zich bij ons gastvrije volk buitengewoon welkom voelen, zo zei de ambassadeur.

Beperkt bezoek
Ecuador heeft op het ogenblik een zeer beperkt inkomend toerisme vanuit de Benelux, zo bleek uit de presentatie door TMC-directeur Susan van Egmond. In totaal kwamen er uit on\ze regio in het afgelopen jaar 11.000 toeristen, vanwie 4.000 uit België en ruim 7.000 uit Nederland.

Betere cijfers
Vier tot vijf jaar geleden was er sprake van aanzienlijk betere cijfers, aldus Van Egmond. En dat was voor de toeristische autoriteiten in Ecuador aanleiding voor het besluit om een nieuw informatie- en wervingsoffensief op de Beneluxmarkt te richten. Travel Marketing Company in Amsterdam gaat deze acties in de komende jaren uitvoeren.

Doelstelling
Belangrijkste doelstelling daarvan is om het land weer als een aantrekkelijke Zuidamerikaanse bestemming te positioneren. TMCs campagne is er op gericht bij traveltrade het kennisniveau over de toeristische mogelijkheden van Ecuador duidelijk te verbeteren door het organiseren van fam-trips en workshops en andere informatieve sessies.

Support
Daarnaast zal men als Verkeersbureau Ecuador zoveel mogelijk support verlenen bij het verstrekken van informatie aan trade en reisconsument. Met als verwachting, dat vanuit de Benelux weer een toenemend bezoek aan Ecuador kan worden gegenereerd, waarbij TMC voor de komende jaren in eerste instantie mikt op een stijging met zon 15 procent.

Samenwerking
TMC zal bij de uitvoering van haar Ecudaor plannen nauw gaan samenwerken met de luchtvaartondernemingen die op Ecuador vliegen en met de touroperators in de Benelux die het land al als bestemming in hun programmas hebben opgenomen. Daarnaast gaat men op zoek naar nieuwe partners, die kansen zien in Ecuador, en ziet men ook uit naar mogelijkheden om joint marketing activiteiten te ontwikkelen.

De workshop had vervolgens een buitengewoon geanimeerde sfeer, mede ook dankzij de fraaie accommodatie, de Flamingozaal van Artis, vrolijke muzikale intermezzos van Ecuadoriaanse muzikanten en een smakelijk buffet.

Fraaie aankleding
Opvallend fraai was de aankleding van de workshopzaal met uit Ecuador geïmporteerde rozen van Four Seasons Quality BV uit De Kwakel (Aalsmeer). Het Nederlandse bedrijf de rozen importeert tot verbazing van veel van de aanwezigen- uit het Cotopaxi gebied in het Andesgebergte. Daar zijn 350 telers met een totale oppervlakte van 1600 hektare, die regelmatig aan FSG leveren. Na een gemiddelde vliegreis van 14 uur arriveren ze op Schiphol, waarna ze in De Kwakel worden verwerkt en voor distributie op de Nederlandse markt worden klaar gemaakt.