Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (9/11)

OOSTERHOUT NB, 9 november 2005

Drukke dag voor hulpverleners

WAALWIJK: Woensdagochtend 9 november vond een aantal incidenten in Waalwijk plaats, waarbij politie, brandweer en GGD nodig waren. Dit zorgde voor de nodige commotie in Waalwijk.

Omstreeks 07.30 uur vond op de kruising van de Wilhelminastraat, de Irenestraat en het Vredesplein een aanrijding plaats tussen twee bestelautos. Politiemensen troffen in de bussluis een bestelauto aan, die op zn kant lag. Ze konden niet bij de inzittende, een 55-jarige Waalwijker, komen en moesten wachten op de komst van de brandweer. Brandweermensen bevrijdden vervolgens het slachtoffer uit zijn benarde positie. De man klaagde over pijn in borst, nek en benen en is per ambulance overgebracht naar een ziekenhuis in Tilburg. De politie is nog bezig met het onderzoek naar de precieze toedracht van de aanrijding. Vaststaat dat de man in aanrijding is gekomen met een 34-jarige Waalwijker, die eveneens in een bestelauto reed.

Rond 09.54 uur kwam bij een bedrijfsongeval aan de Sluisweg een 34-jarige vrouw uit Waalwijk met haar hand klem in een hogedrukpers. Het slachtoffer verloor daarbij een gedeelte van de linkerwijsvinger. Ambulancepersoneel bracht haar over naar het Elisabethziekenhuis in Tilburg. De politie heeft de Arbeidsinspectie van dit ongeval op de hoogte gebracht.

Een tweede bedrijfsongeval vond plaats om 10.15 uur bij een bedrijf op de Professor Minckelersweg, waarvoor ook de traumahelikopter uitrukte. Bij het oppompen van een band explodeerde de band. In de hal van het bedrijf is een veiligheidskooi aanwezig, waarin banden worden gevuld met lucht, tot een druk van 10 Bar. De veiligheidskooi is bedoeld als bescherming tegen exploderende banden tijdens de vulwerkzaamheden. Na het vullen van vier banden stapte een 70-jarige man uit Raamsdonk de kooi in om een van de banden te pakken. Op dat moment klapte er een band uit elkaar. Het slachtoffer werd weggeslingerd en raakte zwaar gewond. De man is in kritieke toestand per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd en opgenomen op de intensive care afdeling. De Arbeidsinspectie stelt een onderzoek in naar de toedracht van het ongeval.

In de Grotestraat werd een 61-jarige Belgische vrouw onwel in een lunchroom, waar eveneens politie en ambulance voor werden gewaarschuwd. Dat gebeurde rond 10.20. Zij is door het ambulancepersoneel meenomen naar het ziekenhuis in Waalwijk.

Onwelwordingen zijn op zich een medische aangelegenheid. Vaak wordt ook een politie-eenheid ter plaatse gestuurd, omdat die sneller op de locatie kan zijn . De meeste agenten hebben een reanimatieopleiding gehad en kunnen dus handelend optreden.

Politie houdt man aan op verdenking van verkrachting

KAATSHEUVEL: De politie heeft dinsdag 8 november in Kaatsheuvel een 43-jarige Waalwijker aangehouden. De man wordt verdacht van een verkrachting, gepleegd in de relationele sfeer. De 41-jarige echtgenote van de man heeft aangifte tegen hem gedaan. De man is voor nader onderzoek en verhoor ingesloten. In het belang van het onderzoek en de privacy van betrokkenen doet de politie op dit moment geen nadere mededelingen over deze zaak.

Bekeuringen tijdens verkeerscontroles

RAAMSDONKSVEER: Acht politieagenten van het team
Geertruidenberg-Drimmelen hielden dinsdag 8 november een algemene verkeerscontrole. De actie vond plaats op de Maasdijk en de Keizersdijk. Tijdens de actie zijn o.a. 32 bromfietsen technisch gecontroleerd . In totaal zijn er 23 bekeuringen geschreven, voor de navolgende feiten:
8 x rijden door rood licht
5 x opvoeren bromfiets
2 x niet dragen valhelm
2 x geen gele/oranje platen op brom- /snorfiets

1 x geen verzekeringsplaat
22 x niet dragen autogordel
4 x telefoneren tijdens het autorijden zonder carkit of headset te gebruiken.

KAATSHEUVEL: De politie hield op dinsdag 8 november verkeerstoezicht, waarbij zij gebruik maakte van een onopvallende politieauto. Dit resulteerde in negen processen-verbaal.
Zeven automobilisten gingen op de bon omdat zij tijdens het autorijden aan het telefoneren waren, terwijl dat niet-handsfree gebeurde. De boete voor dit feit bedraagt 140,-
Verder bleek een personenauto niet APK-gekeurd te zijn en kreeg een automobilist een bekeuring vanwege kleven op de autosnelweg. Afhankelijk van de afstand kan een dergelijke bekeuring variëren van 170,- tot 320,- Op het moment dat er sprake is van extreem gevaarlijk kleven wordt de zaak aan de rechter voorgelegd.

Mini-bike op de openbare weg

RAAMSDONKSVEER: De politie nam dinsdagavond 8 november een zogenaamde mini-bike in beslag. Mini-biken is een tak van motorsport die momenteel in opkomst is in Nederland.
Het gaat om een klein motorfietsje van circa 1 meter lang en 50 centimeter hoog. Het is niet toegestaan om met een mini-bike op de openbare weg te rijden. Dit komt omdat de motor niet is goed gekeurd om aan het verkeer deel te nemen. Agenten kwamen het voertuig om 19.30 uur tegen op de Breetweerlaan. De 18-jarige berijder reed zonder helm, voerde geen verlichting en had ook geen motorrijbewijs. Hij was van huis even met de motor naar het tankstation gereden om te tanken. De bike is in beslag genomen en tegen de Verenaar is proces-verbaal opgemaakt.

Man gewond na aanrijding

OOSTERHOUT: Op de Burgemeester Elkhuizenlaan vond woensdag 9 november rond 07.55 uur een kop-staart-aanrijding plaats tussen twee personenautos. Een 32-jarige man uit Vlaardingen moest remmen voor het rode verkeerslicht. Een 31-jarige vrouw uit Raamsdonksveer, die achter hem reed, kon haar auto niet meer op tijd tot stilstand brengen en reed achterop de auto van de Vlaardinger. Beiden raakten gewond en moesten voor nader onderzoek naar een ziekenhuis.|

Renanimatie kind

RAAMSDONKSVEER: Ambulance, traumahelikopter en politie rukten woensdagochtend 9 november uit naar de Werfkampenseweg. Daar was een 1 ½ -jarig kind te water geraakt. Zijn circa 3-jarige oude broertje sloeg alarm, waarna de vader het kind uit het water haalde. Het kind moest gereanimeerd worden. Het kind kwam vervolgens huilend bij kennis en is per ambulance naar een ziekenhuis in Breda vervoerd.

Twee autobrandjes in Waalwijk

WAALWIJK: Dinsdagavond 8 november werd brand gesticht in twee geparkeerde personenautos. De eerste brand vond plaats rond 22.40 uur op de Eerste Ziene. Daar ging een blauwe VW Polo in vlammen op. Rond 23.15 uur werd brand gesticht in een groene Mazda 323 op de Franz von Suppestraat. Een politieagent bluste de beginnende brand met een brandblusser. De brand was ontstaan op de achterbank. Door het snelle handelen werd meer schade voorkomen.
Vermoedelijk is in beide gevallen een ruitje ingeslagen, waarna een brandbare vloeistof in de auto gegooid werd en daarna ontstoken. Onderzoek door de technische recherche moet daar nog uitsluitsel over geven.

Politie onderzoekt inbraken

DONGEN: Dinsdagavond 8 november is ingebroken in een woning aan de Wildzangweg. Een raam op de eerste etage van de woning bleek opengebroken te zijn. Het is nog niet bekend of er iets is weggenomen.

WASPIK: Er is ingebroken in een woning aan de Leeuwerik in Waspik. Dat gebeurde op dinsdagavond 8 november tussen 18.15 uur en 19.00 uur. Om binnen te komen, forceerde de dader een bovenlichtje. Uit de woning verdwenen een laptop en een mobiele telefoon.

WERKENDAM: In de nacht van dinsdag 8 november op woensdag 9 november omstreeks 01.45 uur bleek dat er was ingebroken in een bedrijfspand aan de Beatrixhaven. Er bleek een rolluik geforceerd te zijn, waarna een raam kon worden opengebroken om binnen te komen. Uit het pand werd een geldkistje weggenomen.

GEERTRUIDENBERG: Bij een inbraak in een bedrijfspand aan de Centraleweg is in de nacht van dinsdag 8 november op woensdag 9 november een laptop buitgemaakt. De inbreker of inbrekers wisten het pand te betreden door een raam te forceren.

De politie nam de aangiften op, stelde buurtonderzoeken in en liet de technische recherche naar sporen speuren.|

Vroege vuurwerkschavuitjes

RAAMSDONKSVEER: Twee vroege vuurwerkschavuitjes kregen een verwijzing naar Bureau Halt. De politie betrapte het duo op dinsdagavond 8 november om 20.15 uur. Ze waren fikkie aan het stoken op de Julianalaan waarbij ze mini-strijkers (60 stuks) gebruikten. De knullen zijn 12 en 13 jaar oud en komen allebei uit Raamsdonksveer. Het vuurwerk is beslag genomen en de jongens gaan na overleg met hun ouders naar Bureau Halt.

Man aangehouden na rijden onder invloed

DONGEN: De politie heeft dinsdag 8 november rond 21.30 uur een 21-jarige man uit Dongen aangehouden op verdenking van rijden onder invloed. De man moest op de Mgr. Schaepmanlaan een blaastest afleggen, waaruit bleek dat hij teveel gedronken had. Op het bureau bleek vervolgens uit de ademanalyse dat het ademgehalte van de man 310 ug/l was, terwijl de wettelijk toegestane maximumgrens 220 ug/l is. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. Bovendien kreeg hij een rijverbod van twee uur opgelegd.

Auteur: Jeroen Steenmeijer