Llink


747 Live

747 Live met John Buijsman

uitzending(en)

wo 9 november 2005 van 14:00 uur tot 15:45 uur op 747 AM

deze aflevering

Clara Sies

Initiatiefneemster van de Voedselbank, Clara Sies, is vandaag te gast bij 747 Live. De Voedselbank zamelt levensmiddelen in die kwalitatief nog goed zijn, maar om één of andere reden niet verkocht kunnen worden en deelt het uit aan particuliere huishoudens die onvoldoende geld overhouden om in hun levensonderhoud te voorzien.

Michiel Laan

Directeur Michiel Laan van de Centrale Discotheek Rotterdam komt het nieuwe muziek-uitleen systeem uitleggen. Vanaf vrijdag 4 november kunnen leden van de landelijke bibliotheken muziek downloaden en een week in huis beluisteren. Waarom dit beter werkt dan illegale internet-downloads en waarom 17-jarige computernerds het beveiligingssysteem echt niet kunnen kraken, legt Michiel aan download-verslaafde John Buijsman uit.

Kees Moeliker

Huisbioloog Kees Moeliker rapporteert voor 747 Live regelmatig over interessante verschijnselen in de biologische wereld. Vandaag neemt hij een houtsnip mee, een bosbewonende steltloper, die zichzelf door het licht van de nachtelijke stad dood heeft gevlogen. Deze raamslachtoffers blijken een smakelijke delicatesse, waarvoor Kees een receptje zal meenemen.

Shoppen met Mieke

Elke week struint shopaholic Mieke van der Linden winkeltjes af waar de gemiddelde Nederlander niet (vaak) komt. Zo kwam ze in een dierenwinkel waar de vleermuizen aan het plafond hangen, liet ze zich informeren over voodoo en kocht ze Kuifje in Tibet in het Esperanto. Waar zou onze shopaholic nu weer geweest zijn? Hoeveel geld heeft ze uitgegeven? En voldoen haar inkopen aan het praktisch idealisme van LliNK? Alle antwoorden op deze vragen hoort u in Shoppen met Mieke.

Como el Agua

Muziek komt vandaag van de flamenco groep Como el Agua, dus die natte herfst zal even verdwijnen!