Ingezonden persbericht


Persbericht

Ascure: gouden tips voor een strategisch securitybeleid

Security check-up op Infosecurity.nl beurs op 9 en 10 november

Nieuwegein, 3 november 2005 --- Het is een doorn in het oog van menig systeembeheerder: een beeldscherm omlijst met gele post-its vol geschreven met notities. Al die gele stickers vormen weliswaar een kleurrijk geheel, maar toch zijn ze niet iets om vrolijk van te worden.

Helaas is de ervaring van Ascure dat de vrolijke post-it-zonnebloemen in 9 van de 10 gevallen een symptoom zijn van gebrekkige strategische informatiebeveiliging (ervaringcijfer Ascure). Op de gele plakkers staan immers herinneringen aan logins, passwords en andere belangrijke systeeminformatie om toegang te verkrijgen tot vaak uiterst vertrouwelijke informatie. Daarnaast bevatten de gele blaadjes vitale informatie voor het uitvoeren en beheren van de meest recente patches tegen virussen en wormaanvallen. Samengevat duidt dit ogenschijnlijk zonnige geheel op het ontbreken van een corporate security policy.

Op de Infosecurity.nl beurs biedt informatiebeveiligingsadviesbureau Ascure bezoekers een security check-up aan. In een kort gesprek geven de deskundigen van Ascure degenen die verantwoordelijk zijn voor beveiliging binnen hun bedrijf een indruk van de status van de huidige informatiebeveiliging. Daarnaast geeft het beveiligingsbedrijf tips hoe deze strategisch te verankeren in de broodnodige, maar vaak ontbrekende corporate security policies. Door dit beleid op de juiste wijze in te zetten zal betrokkenheid, verantwoordelijkheid en controle van het management gegarandeerd worden.

Ascure neemt deel aan de jaarlijkse Infosecurity.nl beurs die op 9 en 10 november in de Jaarbeurs te Utrecht zal worden gehouden. Ascure is te vinden in hal 03 BV op standnummer A088. Voor meer informatie www.infosecurity.nl.

Ascure
Ascure is een onafhankelijke leverancier van diensten op het gebied van informatiebeveiliging. De onderneming is in deze dienstverlening gespecialiseerd en verricht geen andere activiteiten. Ascure verzorgt het gehele spectrum van informatiebeveiliging. Dit betreft niet alleen de implementatie van informatiebeveiligingsoplossingen die ondernemingen bescherming bieden tegen een veelheid aan dreigingen, maar tevens alle niet-technische kwesties, zoals het samenstellen van een bedrijfsspecifieke Corporate Security Policy, de implementatie van een bewustmakingsprogramma over informatiebeveiliging en het uitvoeren van Security Audits. Meer informatie is te vinden op www.ascure.com.