Gemeente Utrecht

Onder embargo tot 9 november 2005 10.00 uur.

Utrecht landelijk koploper Veilig Ondernemen, start Centrum Innovatie & Veiligheid

De uitreiking door het KIWA van een stedelijk certificaat voor het Utrechtse programma Veilig Ondernemen, de presentatie van het Centrum voor Innovatie en Veiligheid en de lancering van een landelijke Innovatie- en Veiligheidsprijs. Drie redenen voor burgemeester Brouwer-Korf en wethouder Economische Zaken Abrahamse om aanwezig te zijn op woensdag 9 november op de Integrale Veiligheidsbeurs in de Jaarbeurs te Utrecht.

Het Utrechtse programma Veilig Ondernemen trekt landelijk veel belangstelling. Met het grote aantal winkelcentra en bedrijventerreinen dat het Keurmerk Veilig Ondernemen al in de wacht heeft weten te slepen is Utrecht landelijk koploper. Maar ook de breedte van het programma, de resultaten en de aandacht voor publiekprivate oplossingen zoals het Dienstencentrum Beveiliging en "slim" cameratoezicht voor winkelcentra en bedrijventerreinen krijgen belangstelling.

Een aantal landelijke organisaties heeft een bijeenkomst georganiseerd tijdens de Integrale Veiligheidsbeurs waarbij deze aanpak als voorbeeld zal worden gesteld. Maar liefst 14 winkelcentra en bedrijventerreinen uit de regio Utrecht ontvangen dan het KIWA-certificaat 'Keurmerk Veilig Ondernemen'. In een feestelijke bijeenkomst zullen alle 14 behaalde certificaten in een speciale uitgave aan de zogenoemde KVO-teams worden uitgereikt. Bij deze gelegenheid zullen burgemeester Brouwer en wethouder Abrahamse van Economische Zaken aanwezig zijn om de complimenten voor de stad in ontvangst te nemen.

Burgemeester en wethouder zullen van de gelegenheid gebruik maken om een nieuw initiatief van de gemeente Utrecht aan te kondigen: de oprichting van het Centrum Innovatie & Veiligheid. Dit initiatief, dat mede mogelijk wordt gemaakt door Europese subsidie en met brede landelijke steun is opgezet heeft als doel de in Utrecht gerealiseerde voorzieningen te benutten als landelijke proeftuin voor innovatieve ICT veiligheidstoepassingen en de kennis met anderen te delen. Verder wordt de landelijke Innovatie & Veiligheidsprijs, die jaarlijks uitgereikt gaat worden, gepresenteerd.

Noot voor de media:

Uw redactie is van harte welkom. De bijeenkomst vindt plaats op het demonstratieplein in de Jaarbeurs (hal 1) op 9 november 2005 om 10.15 uur.

De gemeente Utrecht blijft verder die dag in Hal 1, stand F116 aanwezig om belangstellenden een nadere toelichting te geven.

Voor inlichting kunt u contact opnemen met Regie Bouma, Bestuurscommunicatie gemeente Utrecht, telefoon 030 - 286 11 55.