Ingezonden persbericht


Symantec en Avensus analyseren real-time netwerkverkeer bij OPG

Van: Avensus
Onze referentie:
Datum: woensdag 9 november 2005

Zwolle, woensdag 9 november 2005

Symantec en Avensus beveiligen en beschermen netwerk OPG

Zwolle, 9 november 2005 - Symantec Corp. (Nasdaq: SYMC) en partner Avensus beheren de beveiliging van het (inter)netwerkverkeer van OPG.

OPG Group is een Nederlandse retail- en distributieonderneming voor geneesmiddelen en medische middelen met verschillende vestigingen in Europa. Symantec biedt continu beheer en monitoring van al het verkeer van het hoofdkantoor van OPG om de beveiliging van het netwerk te garanderen. OPG maakt gebruik van de Symantec Gateway Security 5420 appliance. Deze biedt, naast VPN-technologie, een firewall en intrusion detection en ­prevention.

Symantec Managed Security Services (MSS) en de Nederlandse MSS-partner Avensus bieden OPG eveneens risicoanalyse in real-time. Zo helpen ze bij het beheren van uitbraken van kwaadaardige activiteiten en het verminderen van de risico's bij dreigingen. Het Symantec Security Operation Centre (SOC) biedt real-time monitoring van het OPG-netwerk, terwijl Avensus zorgt voor het onderhoud van het netwerk.

"We hebben een kleine IT-afdeling en alleen al het controleren van de miljoenen logfiles die een firewall genereert, is erg tijdrovend en kostbaar", zegt Hans Bongers, IT security officer bij OPG. "Ik krijg nu een overzichtelijk rapport met beveiligingsinformatie op mijn bureau. Dit rapport laat ook meteen zien waar we als organisatie direct actie op moeten ondernemen en wat minder urgent is."

VESTIGINGEN: AMPÈRESTRAAT 15, 8013 PT ZWOLLE · OLOF PALMESTRAAT 6, 2616 LM DELFT

AVENSUS NEDERLAND B.V. STAAT INGESCHREVEN BIJ KVK TE ZWOLLE NR. 05068877

woensdag 9 november 2005

Over OPG Groep
OPG Groep is een retail- en distributieonderneming voor geneesmiddelen en medische middelen, vandaar het motto `Ondernemend in zorg'. De ruim 5.000 medewerkers zijn gespecialiseerd in farmaceutische bedrijfsvoering en beheer van apotheken, in farmaceutische groothandel en logistieke diensten, en in marketing en distributie van medische middelen. De onderneming is actief in Nederland, Polen, België, Noorwegen en Hongarije.
OPG Groep exploiteert farmaceutische distributieondernemingen in Nederland, België (Laboratoria Flandria) en Polen (Orfe Groep). In Nederland is OPG met haar marketing- en distributieorganisatie voor medische middelen (Medeco) de voorkeursleverancier van veel ziekenhuizen en verpleeghuizen.

Over Avensus
Avensus is een professionele partner voor innovatieve oplossingen op gebied van Informatie en Communicatie Technologie. De Avensus specialisten worden ingezet voor consultancy en bemensing van projecten. Daarnaast dragen we graag de volledige verantwoordelijkheid voor projecten en servicecontracten.

Op gebied van Informatie & Communicatie Beveiliging behoort Avensus tot de toonaangevende specialisten in Nederland. Tal van grote en middelgrote organisaties kiezen voor Avensus als security partner, zowel voor advies en consultancy als voor de invulling van projecten en SLA's.