Politie Twente

Persberichten Politie Twente woensdag 9 november

Man beledigt politieagent

Verdachte wordt aangehouden

Almelo

Politieagenten spraken dinsdagavond 8 november omstreeks 20.45 uur op het Vincent van Goghplein in Almelo een fietser aan op het rijden zonder verlichting. Toen zij hem vertelden dat hij bekeurd zou worden, schold de man een van de agenten uit. De agenten hielden de fietser, een 18-jarige Almeloër, aan. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (05-142038)

Veelpleger aangehouden

Aangehouden winkeldief blijkt veelpleger te zijn

Hengelo

De politie hield dinsdagmorgen 8 november omstreeks 10.40 uur bij de Thiemsbrug in Hengelo een 25-jarige Enschedeër aan nadat hij uit een winkel aldaar blikjes bier gestolen had. Op het politiebureau bleek dat de 25-jarige man een veelpleger is. Hij is in verzekering gesteld en opgesloten. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (05-141668)

Eenzijdig ongeval

Bestuurder van de auto wordt per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht

Ambt Delden

Een 69-jarige man uit Delden reed dinsdagmiddag 8 november omstreeks 12.30 uur over de Kanaaldijk in Ambt Delden. Door nog onbekende oorzaak belandde hij met zijn auto in de berm, botste daar tegen een boom waarna de auto naar links schoot en een tweede boom raakte. De brandweer verwijderde het dak van het voertuig waarna het slachtoffer uit de auto gehaald kon worden. De 69-jarige man werd met nog onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (05-141749)

Twee gewonden bij aanrijding

Bij een aanrijding, waarbij vier auto's betrokken waren, raakten een moeder en haar 5-jarige zoontje gewond

Almelo

Dinsdagmiddag 8 november vond omstreeks 17.10 uur een verkeersongeval plaats aan de Wierdensestraat in Almelo. Vier auto's raakten hierbij betrokken. Een 32-jarige automobilist uit Hengelo zag te laat dat de bestuurder van de auto voor hem remde. Deze auto werd bestuurd door een 42-jarige vrouw uit Almelo. Bij haar in de auto zat haar 5-jarige zoontje. Nadat de 32-jarige bestuurder met zijn auto achter op haar auto botste, schoot haar auto door naar voren en botste tegen de voor haar rijdende auto, die vervolgens de daarvoor rijdende auto aanreed. De 42-jarige vrouw en haar 5-jarige zoontje werden met nog onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. De overige betrokkenen bleven ongedeerd. (05-141993)

Diefstal brandstof

Politie houdt verdachte aan op verdenking van diefstal brandstof uit een tank van een vrachtauto

Geesteren

Woensdag 9 november kwam omstreeks 03.50 uur een melding binnen van mogelijke diefstal van brandstof uit een vrachtauto aan de Denekamperweg in Geesteren. Politieagenten troffen op genoemde locatie een auto met daarachter een aanhanger. Op de aanhanger stonden diverse jerrycans. Aan de overkant van de straat stond een vrachtauto geparkeerd, waarnaast een man stond die met een slang brandstof vanuit de tank van de vrachtauto overhevelde naar een jerrycan. De agenten hielden de verdachte aan. Het bleek te gaan om een 44-jarige man uit Harbrinkhoek. Hij is voor verhoor opgesloten. Nader onderzoek volgt. (05-142110)

Verkeerscontroles

De politie hield op diverse locaties verkeerscontroles in het kader van de verkeersveiligheid

Goor, Enter, Oldenzaal

In het kader van de verkeersveiligheid hield de politie op diverse locaties verkeerscontroles.

Oldenzaal

Dinsdagmorgen 8 november hield de politie op meerdere locaties in Oldenzaal verkeerscontroles. Gecontroleerd werd aan de Berkstraat, Titus Brandsmastraat, Lyceumstraat, Spoorstraat, Kalheupinklaan een Ossenmaatstraat. In totaal werden 19 processen-verbaal opgemaakt: 11x voor snelheidsovertredingen (hoogstgemeten 79 km per uur, daar waar maximaal 50 km per uur is toegestaan), 7x voor het niet voldoende rechts houden (fietsende schooljeugd) en 1x voor het niet dragen van een gordel.

Goor en Delden

Dinsdagmorgen controleerde de politie van 09.30 tot 11.00 uur aan de Enterseweg in Goor en van 11.30 tot 12.00 uur aan de Langestraat in Delden. In totaal werden 22 processen-verbaal opgemaakt. Bekeurd werd onder meer voor het niet dragen van een gordel en het overtreden van de maximum snelheid.

05-141826, 05-141946)

Ageeth Doldersum: 053-4555588


---- --