Ingezonden persbericht


PERSINFORMATIE

Digimax i50 MP3: altijd en overal de lekkerste muziek

Samsung lanceert eerste digitale camera mét MP3-speler

Naarden, 9 november 2005 - Samsung lanceert met de Digimax i50 MP3 haar eerste nieuwe generatie digitale camera's mét ingebouwde MP3-speler. Met de introductie van dit nieuwe apparaat, met het formaat van een creditcard, kunnen Samsung-cameragebruikers overal en altijd luisteren naar de lekkerste muziek. Het digitale fototoestel is namelijk niet alleen geschikt voor foto's maken en filmpjes opnemen; de gebruiker geniet met de Samsung Digimax i50 MP3 tegelijkertijd van de beste hits. De compacte 5.0 megapixel camera met 3x optische zoom is gemakkelijk overal mee naartoe te nemen. De aluminium behuizing geeft het lichtgewicht apparaat een strak uiterlijk mee.

De speciaal ingebouwde MP3-speler zorgt bij de Samsung Digimax i50 MP3 voor een perfecte geluidsweergave. De digitale camera beschikt over een verrassend groot 2,5 inch TFT/LCD-display met een resolutie van 230.000 pixels. Bij het gebruik van de MP3-afspeelfunctie verschijnen de naam van de artiest en songtitels groot en overzichtelijk op het display. Ook MP3-songs selecteren is hierop uiterst eenvoudig.

Het display toont ook foto's en filmpjes in de beste kleurkwaliteit. Foto's maken gaat ook nog eens supersnel; binnen één seconde nadat het toestel is aangezet, kan de gebruiker al fotograferen. Zowel de foto's als de muziekbestanden kunnen op dezelfde geheugenkaart worden opgeslagen. Bovendien is de i50 MP3 voorzien van een aluminiumstalen behuizing, die niet alleen licht van gewicht is maar ook nog eens stoot- en krasbestendig. De speciale filmstabilisator voorkomt bewegende beelden bij het opnemen, waardoor foto's en filmpjes haarscherp op het display verschijnen.

De Digimax i50 MP3 beschikt over Samsungs SHD-lenstechnologie en een 3x optische zoom, die ook gebruikt kan worden bij het opnemen van filmpjes. Speciaal is dat de zoomlens niet uitsteekt bij het fotograferen, maar in het toestel zelf beweegt. De 5.0 megapixel camera geeft de kleuren levensecht weer, zelfs bij slechte lichtomstandigheden of wanneer het niet wenselijk is om te flitsen. De unieke Safety Flash-functie gebruikt hiervoor gepatenteerde algoritmen om de scherpte en kleuren te interpreteren. Dit resulteert in foto's waarbij het lijkt of er geflitst is. Ook voorkomt de gebruiker zo het effect van 'rode ogen'. Met de M-button kan heel eenvoudig de juiste opnamestand geselecteerd worden.

De gebruiker kan filmpjes opnemen in bestandsformaat MPEG-4, wat staat voor de hoogste kwaliteit beeld en geluid. Bovendien kan dit drie tot vier keer langer dan gebruikelijk is bij camera's. Filmpjes en beelden monteren kan met de movie editing-functie met het grootste gemak. Met de camera kan de gebruiker bovendien instellingen selecteren die het meest geschikt zijn om een bepaalde foto te maken, variërend van een instelling voor dag, nacht, portret, landschap en close-up, tot zonsondergang, kinderen, dageraad, tegenlicht, tekst en zelfs vuurwerk en strand & sneeuw. Ook kan de gebruiker werken met verschillende effecten, zoals achtergronden, fotoframes, highlights en montages.

De Samsung Digimax i50 MP3 heeft een afmeting van 92,3 x 60,2 x 17,7, weegt slechts 120 gram en is in Nederland per direct verkrijgbaar in de kleuren zwart en zilver. De digitale camera wordt standaard geleverd met een bijpassend tasje, een cradle/lader, oplaadbare batterij en een luxe stereo headset. De verkoopadviesprijs van de Samsung Digimax i50 MP3 bedraagt ¤ 399,- inclusief B.T.W.

Samsung camera's

Samsung digitale camera's worden ontwikkeld en geproduceerd door Samsung Techwin. Deze onderneming uit de Samsung Group is wereldwijd toonaangevend in hightech producten, waaronder halfgeleidersystemen, optische en digitale beeldbewerking, industriële motoren en defensieapparatuur. De digitale camera's van Samsung nemen een vooraanstaande positie in de markt van digitale fotografie in. Door de nadruk op continue technologische innovatie zijn de fraai vormgegeven digitale camera's van Samsung geavanceerd en gemakkelijk in het gebruik. Meer informatie over Samsung camera's is te vinden op www.samsung.nl.