Gemeente Amsterdam

Kunst op havencontainers

9 november 2005
---
Persbericht Gemeentelijk Havenbedrijf Amsterdam,

De tweede container van het Amsterdamse project Art-on-a-box is dinsdag onthuld tijdens een grote logistieke vakbeurs in Bilbao (Spanje).

Midden op de beursvloer beschildert de Amsterdamse kunstenaar ANUTOSH `live' een 12 meter lange container, die de naam `Canal Creature Box' zal krijgen. Dit is de tweede in een serie van twaalf kunstcontainers, die in de komende jaren door Amsterdamse kunstenaars beschilderd zullen worden en daarna in de roulatie komen.

Art on a Box

Initiatief

Art-on-a-Box is een initiatief van het Gemeentelijk Havenbedrijf Amsterdam en het havenbedrijfsleven. De campagne is in het leven geroepen om Amsterdam als containerhaven en logistiek knooppunt verder te promoten. De containervaart op Amsterdam heeft onlangs een flinke impuls gekregen met de komst van twee grote containerlijndiensten tussen Europa en Azië en een short sea lijn op Hamburg. `Amsterdam geeft op deze manier een eigenzinnig gezicht aan twee elementen die de stad karakteriseren: handelsgeest en creativiteit', aldus havenwethouder Mark van der Horst.

Participanten in het project zijn o.a. Ter Haak Group / Container Company Amsterdam, Ceres Paragon Terminal, ondernemersvereniging ORAM, Amports, de Gemeente Amsterdam en het Havenbedrijf.