FNV KIEM

Jongerennetwerk gaat FNV opschudden

Het FNV-jongerennetwerk gaat per 1 januari officieel van start. Om de club actieve jonge leden aan te voeren is het netwerk op zoek naar een gedreven, aansprekende voorzitter. Op zondag 27 november wordt daarom vanaf twaalf uur een verkiezingsevenement georganiseerd.

Tijdens dit evenement in de Amsterdamse Melkweg kunnen jonge FNV-leden zich oriënteren op een mogelijk voorzitterschap en zich kandidaat stellen. In mei hebben we binnen de FNV afgesproken een speciaal jongerennetwerk op te zetten, zegt beleidsmedewerker Rutger Groot Wassink. Nu komt daar ook een gezicht bij. Dat werd hoog tijd.

Op die dag kunnen jongeren die voorzitter willen worden zich presenteren. Als ze willen, kunnen ze daarvoor getraind worden. Een vakkundige jury kiest een aantal kandidaten die zich op de website van het jongerennetwerk kunnen presenteren. Ieder lid van het netwerk kan op de website aangeven wie volgens hem of haar voorzitter moet worden. 15 december sluit de stemming en wordt het resultaat bekend gemaakt. De presentatie van de voorzitter van het jongerennetwerk vindt plaats tijdens de nieuwjaarsreceptie begin januari 2006. Groot Wassink: Voor ons netwerk vindt dan ook de echte start plaats. Dan hebben we eindelijk een voorzitter die de boel kan aanjagen, met het netwerk campagnes kan voeren en themas op de agenda kan zetten. Agnes en haar beleidsmedewerkers kunnen hun borst natmaken.
---