Ingezonden persbericht


Persbericht

DUPONT VOERT TOELEVERING VAN MIDDEL TEGEN VOGELGRIEP OP

Veterinair ontsmettingsmiddel Virkon® S effectief tegen H5N1 griepvariant

Wilmington, 9 november 2005 - DuPont voert de toelevering van het veterinaire ontsmettingsmiddel Virkon® S tegen de vogelgriep (aviaire influenza) in Europa en Azië op. Het middel helpt boeren en overheden om verspreiding van het virus te voorkomen. Het ontsmettingsmiddel is onafhankelijk getest* als effectief middel tegen de griepvariant H5N1. Bewezen is dat Virkon® S een preventieve werking heeft tegen de verspreiding van het virus dat op dit moment in verschillende landen in Oost-Europa en Azië geconstateerd is.

Dr. Stephen Lister, een Engelse veearts en biosecurity expert, was betrokken als adviseur bij een eerdere uitbraak van de vogelgriep. "Bij het beheersen van deze zeer besmettelijke ziekte zijn krachtige en effectieve biosecurity-maatregelen van groot belang. Het gebruik van een bewezen desinfecterend middel tegen de variant H5N1 vogelgriep is daarvan onderdeel. Effectieve 'Emergency Disease Control' strategieën moeten prioriteit zijn voor internationale overheden en gevogelteproducenten", aldus Lister.

DuPont Animal Health Solutions heeft de toelevering van Virkon® S naar Europa en Azië verhoogd in nauwe samenwerking met lokale distributeurs in de gebieden waar de N5N1 griepvariant is vastgesteld. Tijdens de uitbraak van de vogelgriep in Azië vorig jaar en in Nederland in 2003, is het ontsmettingsmiddel door verscheidende overheden gebruikt om verspreiding van de vogelgriep te voorkomen. In 1999 is Virkon® S ook bij de uitbraak in Italië gebruikt. Daarnaast verzorgt DuPont in samenwerking met lokale partners biosecurity-trainingen in Europa en Azië. De training bestaat uit het informeren van personeel op landbouwbedrijven, veeartsen en overheidsfunctionarissen om de verspreiding van vogelgriep te minimaliseren. Biosecurity-maatregelen op boerderijen omvatten onder meer ontsmetting van voertuigen, controles aan de grens van landbouwbedrijven en strenge ontsmettingsvoorschriften.

"DuPont levert al ruim 200 jaar innovaties en kennis die het leven van mensen veiliger en beter maken", aldus Nick Fanandakis, vice president en general manager van DuPont Chemical Solutions Europa, waartoe ook DuPont Animal Health Solutions (DAHS) behoort. "DuPont wil vooral uitkomst bieden aan boeren, overheden en anderen die te maken hebben met de vogelgriep."

DuPont Animal Health Solutions is onderdeel van het DuPont Safety & Protection groeiplatform. DuPont Safety & Protection zet haar kennis en technologie in om op milieuverantwoordelijke wijze schone en disinfecterende technologieën aan te bieden die bijdragen aan de preventie van ziektes en productiviteitsverhoging in de voedingindustrie, de gezondheidszorg, het huishouden, instellingen en de industrie.

Over DuPont

DuPont is een wetenschapsbedrijf. De onderneming, opgericht in 1802, benut de wetenschap om duurzame oplossingen te bedenken die het leven van de mens beter, veiliger en gezonder maken. Het bedrijf is actief in ruim zeventig landen en biedt haar afzetmarkten een uitgebreid vooruitstrevend producten- en dienstenpakket, onder andere op het gebied van landbouw, voedingsmiddelen, elektronica, communicatie, veiligheid en bescherming, inrichting en bouw, transport en kleding.

# # #