Ingezonden persbericht


in het nieuwste nummer van

Liberaal Reveil

...schrijft Patrick van Schie dat liberalen zich niet moeten (laten) wijsmaken dat hun voorgangers van harte hebben ingestemd met de financiële gelijkstelling van openbaar en bijzonder onderwijs in 1917. Nu "de confessionelen hun dominante positie definitief hebben verloren, is de reden vervallen om op dit punt in de schulp te kruipen”.

...ontrukt Wim Weenink de goeddeels vergeten minister van Buitenlandse Zaken en bouwer van een verenigd Europa J.W. Beyen aan de vergetelheid. "Uit de studie van Beyens leven en werk kan de les worden getrokken dat Europa als eenheid die ertoe doet slechts zal kunnen overleven en bloeien als de lidstaten op de nauwst mogelijke wijze samenwerken en het gemeenschappelijke Europese belang laten prevaleren”

...waarschuwt Mark van de Velde tegen interventionistische en tot mislukken gedoemde overheidsinitiatieven om de Nederlandse kenniseconomie op te krikken. Als de overheid zich concentreert op haar liberale kerntaken blijft er nog genoeg over om te doen, zoals de introductie van een "eenvoudiger en rechtvaardiger belastingsysteem", "het wegnemen van handelsbelemmeringen" en het "bevorderen van goed onderwijs en wetenschappelijk onderzoek”.

...neemt Luuk van Middelaar de flirt van GroenLinks met het begrip vrijheid onder de loep, en neemt een een "geregisseerde operatie" waar "waarin mensen in en rond GroenLinks een claim leggen op het speelterrein dat voorheen aan D66 toebehoorde”.

...stelt Ronald van Raak aan Wouter Bos de vraag of deze "opnieuw inhoud gaat geven aan de sociaal-democratie of zich in navolging van Kok opstelt als een ideologisch weekdier”.

Journalisten kunnen, onder vermelding van het medium waarvoor zij actief zijn, een gratis nummer opvragen door hun (adres)gegevens te e-mailen naar info@teldersstichting.nl

Liberaal Reveil is een uitgave van de

Teldersstichting

http://www.teldersstichting.nl