Ingezonden persbericht

Uitnodiging Pers

Netwerk BIC talks bio!!

Programma

Tijdens deze middag maakt u kennis met vooruitstrevende ondernemers in het hart van de Nederlandse Biologische Landbouw waarin minister Veerman van het ministerie van LNV de hoofdrol vervult.

In dit programma presenteert het landelijke Netwerk van Biologische InfoCentra (Netwerk BIC) aan de minister de functie van biologische infocentra. Een netwerklid runt een biologisch informatiecentrum. Deze agrariërs lopen voorop in de verbreding van hun bedrijf met innovatieve en vernieuwende ideeën. Om dit tot de verbeelding te laten komen verzorgt 'De Boerengroep' interactief toneel.

Netwerk BIC is een initiatief van Stichting Biologische Landbouw Flevoland. Dit landelijke netwerk wordt ondersteund door het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, de provincies Friesland, Gelderland, Flevoland en Stuurgroep Landbouw Innovatie Noord-Brabant. De dag zal worden georganiseerd op de plek waar het initiatief is ontstaan, het Centrum Biologische Landbouw in Flevoland.

U bent van harte uitgenodigd!
Netwerkleden BIC
-----------------------
Uitnodiging Pers

Datum 9 november a.s.
Tijd 15.00 uur - 18.00 uur
Locatie Centrum Biologische Landbouw
Bronsweg 22, 8222 RB Lelystad
Tel 0320- 281 222
Fax 0320- 281 757
E-mail geertje.schlaman@biologischelandbouw.org
Persmap is aanwezig.

Graag ontvangen wij vóór dinsdag 8 november a.s. een bevestiging van uw komst per mail, fax of per post.

Persmap is a.s. woensdag aanwezig. Wat achtergrond informatie is hieronder toegevoegd:

Er zijn toenemende problemen in de landbouw waardoor ook de functie van de landbouw in Nederland ter discussie staat. Ondernemers van biologische infocentra zijn voorlopers op het gebied van het zoeken naar alternatieven voor de primaire productie.

Het Netwerk Biologische InformatieCentra (Netwerk BIC) is een groep biologische boerenbedrijven die zich verenigd hebben in een netwerk. Al deze biologische bedrijven hebben een informatiecentrum voor biologische landbouw en voeding bij de boerderij. Biologische InfoCentra hebben zich verbonden in een netwerk en daarmee verklaard om ervoor te zorgen dat mensen de waarde van de natuur als bron van grondstoffen en dus als bron van het leven gaan inzien. Voor velen zijn kinderen hierbij de hoofddoelgroep.

Om het publiek te doen beseffen welke waarde biologische landbouw heeft verschaffen de infocentra vanuit de praktijk inhoudelijke voorlichting & educatie over:
Ö Biologische landbouw en daarmee samenhangende natuur;
Ö Verwerking van natuurvoedingsproducten;
Ö Natuur- en cultuurhistorische waarden en geomorfologie van het gebied;
Ö Integratie van de zorg voor mens, dier en plant;
Ö Integratie van een biologische bedrijfsvoering met natuurbeheer en milieubehoud.

Contacten met de burger en consument vinden op verschillende manieren plaats. Door bijvoorbeeld huisverkoop, zorg voor mensen, recreatie en het geven van natuur educatie.
Contacten met kinderen vindt vaak plaats door een bezoek met de school aan de boerderij. Hier vertelt de boer graag over zijn bedrijf en de omgang met planten, dieren en mensen binnen de biologische bedrijfsvoering.

Ontmoet samen met minister Veerman en vele bekenden uit de sector deze ambassadeurs van de biologische landbouw (zie bijgesloten uitnodiging). Het Netwerk Biologische InfoCentra (Netwerk BIC) zal zich deze dag presenteren. Om dit tot de verbeelding te laten komen zal dit worden uitgebeeld in de vorm van een interactief programma, een markt van vooruitstrevende ondernemers met interactief toneel waarin minister Veerman de hoofdrol vervult. Het programma begint om 15.00 met een (presentatie) markt van de netwerkleden. De minister 'springt in' om 16.00 uur.

Namens Netwerk BIC,
met vriendelijke groet,

Geertje Schlaman.

Biologische Landbouw kun je proeven, voelen, ruiken, zien en horen. Overal in Nederland. Waar op een Biologisch InfoCentrum.
Je vindt de Biologische InfoCentra via http://www.biologischnetwerk.nl/

Geertje Schlaman
Centrum Biologische Landbouw
Bronsweg 22
8222 RB Lelystad
Tel. 0320- 281 222
Fax. 0320- 281 757
geertje.schlaman@biologischelandbouw.org