Ingezonden persbericht


Persuitnodiging 8e eNederland Congres 10 nov 2005, Figi te Zeist

Doorbraken in de informatiesamenleving zorgen voor nieuwe mogelijkheden, kansen en uitdagingen, vragen om nieuwe oplossingen, ander bewustzijn, ander gedrag. Verschillende sectoren van onze economie springen in op deze ontwikkelingen. Hoe? Dat komt aan bod tijdens het 8e eNederland congres dat als thema heeft: 'Doorbraken en uitdagingen voor de informatiemaatschappij'. Graag nodigen wij u uit dit congres bij te wonen.

Onderwerpen die aan bod komen:

- De dynamiek en kansen van RFID in een maatschappelijke dimensie. Welke rol ziet Harm Brouwer (voorzitter College Procureurs Generaal, Openbaar Ministerie)voor RFID in onze maatschappij en met name voor het bedrijfsleven?
- Wat verwachten overheid en ICT-leveranciers van elkaar? Mark Frequin (directeur-generaal ministerie van Ecnomische Zaken) gaat in debat met de leveranciers, de branches en de zaal.
- 'Grenzeloos bankieren': veranderingen in de bancaire dienstverlening door internet, veranderingen in Eruopese betalingsverkeer, communicatie met 'klant op afstand'.
- Actuele trends en ontwikkelingen op het gebeid van e-retail aan de hand van nationale en internationale topcases, o.a. Mexx Europe en Kijkshop.nl.

En verder:

- Eerste ervaringen met iDEAL, de nieuwe betaalstandaard op internet.
- Impact van nieuwe e-marketing tools.
- Laatste ontwikkelingen op het gebied van internetbeveiliging en - bedreiging.
- Unieke identificatie in de zorg goed voor meer patientveiligheid en kostenbesparingen.
- Ontwikkelingen op het gebied van authenticatie: van DigiD-burger naar DigiD-bedrijven.
- Administratieve lastenverlichting door e-rapporteren.
- Belang van open standaarden.

Tijdens het plenaire middaggedeelte wordt door spekers op topniveau gediscussieerd over de doorbraken en uitdagingen van de informatiemaatschappij:
- Laurens Jan Brinkhorst (minister van Economische Zaken)
- Bernard Wientjes (voorzitter Vereniging VNO-NCW)
- Jan Brouwer (directievoorzitter Schuitema)

- Arco Groothedde (lid raad van bestuur Kadaster)
- Roger van Boxtel (voorzitter raad van bestuur Menzis)

Wij hopen u op 10 november te mogen ontvangen. Wilt u ons van uw aanwezigeid op de hoogte stellen door u aan te melden via onze website www.enederlandcongres.nl. Onder het kopje 'pers' kunt u zich als pers aanmelden. Voor inlichtingen kunt u contact opnemen met ECP.NL, platform voor eNederland, Inge Aarts, inge.aarts@ecp.nl, 070-4190 309. ==================================
Op het 8e eNederland Congres bundelen ECP.NL, EAN Nederland, ICTU, Nederlandse Vereniging van Banken en de Nederlandse Thuiswinkel Organisatie hun kennis en netwerk.

Met vriendelijke groet,

Stefan Koopmans

Marketing Coördinator

http://www.bbp.net

http://www.telecommerce.nl

http://www.tcd2006.nl

BBP bv

t. +31 (0)348 415 305

f. +31 (0)348 410 731

s.koopmans@bbp.net

Pelmolenlaan 1m

Postbus/PO Box 276

3440 AG Woerden

The Netherlands