Gemeente Buren


Medewerkers gemeentehuis gaan groen opknappen in sportparken en speeltuinen

Zon vijftig medewerkers van de gemeente Buren, die hun werkplek hebben in het gemeentehuis, gaan donderdag 10 november 2005 buiten werken: zij knappen het groen op rond sportparken en in speeltuinen in de kernen Lienden, Maurik, Buren en Zoelen. Hun collegas van de Buitendienst, die dagelijks het onderhoudswerk uitvoeren van het groen, de bestrating, riolering enz., geven die dag leiding.

Het is een activiteit in het kader van Buren STERK: de verandering die de gemeente Buren doormaakt om de organisatie te versterken en de inwoners beter van dienst te kunnen zijn. Beter contact en samenwerking tussen de binnendienst (het gemeentehuis) en de buitendienst Ruimtelijk Beheer hoort daarbij. De werkdag in het groen duurt van 8 tot 16 uur. Het gemeentehuis blijft 10 november gewoon open (9-12 uur) en bereikbaar voor de normale dienstverlening.

Wethouder Wim Hompe geeft om 8.00 uur het startsein voor de groene werkdag op het sportpark aan de Homoetsestraat in Maurik.

Op dat tijdstip beginnen de medewerkers aan het snoeien van het groen en het opruimwerk op de volgende plaatsen:

- speeltuin Het Binnen (bij de Baron van Tillweg) in Lienden
- de voetbal- en korfbalvelden en de toegangsweg naar de tennisbanen op het sportpark aan de Homoetsestraat in Maurik
- sportpark 't Hulster in Buren

- het sportpark en de jongerenontmoetingsplaats in Zoelen.

Op deze plaatsen is het snoei- en opruimwerk het hardst nodig. De sport- en speeltuinverenigingen zijn blij met het initiatief van de gemeente.