Stadsdeel De Baarsjes Amsterdam


persbericht

Amsterdam, 2 november 2005

Eerste paal la rainbow / plan west

Samen met kinderen en jongeren slaat stadsdeelwethouder Arco Verburg op donderdag 10 november, 16.30, de eerste (beschilderde) paal voor jongerencentrum La Rainbow (Van Speijkstraat). In een grote tent op het binnenterrein wordt die unieke gebeurtenis, mét de buurt, vanaf 16.00 gevierd. In de zomer van 2006 wordt La Rainbow opgeleverd, samen met een voor Amsterdam unieke natuurspeeltuin (Plan West).

Bewoners, kinderen en jongeren zijn van meet af aan betrokken geweest bij de plannen rond het nieuwe jongerencentrum La Rainbow en natuurspeeltuin Plan West. In het definitieve ontwerp is gehoor gegeven aan hun wensen en ideeën. Zo komt er een 400m2 groot multifunctioneel sportveld, wordt een groot aantal oude speeltoestellen teruggeplaatst en spelen 'groen' en 'water' een belangrijke rol op het terrein.

Mobiele speeltuin en jongerenbus

Tot de definitieve oplevering worden er voor kinderen en jongeren allerlei alternatieve activiteiten georganiseerd. Zo rijdt er sinds september een klein autotootje door de buurt, volgepakt met sport- en spelmateriaal. Deze 'mobiele speeltuin' doet telkens weer andere plekken aan. Jongeren zijn welkom in activiteitencentrum Augustinus. Ze kunnen er beachvolleyballen en tafeltennissen. Maar ook internetten, huiswerk maken of danslessen volgen. Binnenkort hebben zij de beschikking over een tot jongerencentrum omgebouwde bus. Deze is voorzien van een keukentje met computerbar, een speeltafel en een zithoek met televisie en spelcomputer.

voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Rinze van Opstal van de afdeling Communicatie,

telefoon: 020 - 5892 762 of 06 - 1299 1741.