Gemeente Enschede

Slotdebat over integratie op 10 november

donderdag 03-11-2005

Donderdag 10 november aanstaande organiseert de gemeente, na diverse gespreksrondes in de stadsdelen, een slotdebat over het thema 'Integratie'. Dit debat moet acties opleveren om de integratie in Enschede te bevorderen dan wel de belemmeringen voor integratie weg te nemen. De gemeente hoort graag de ideeën van inwoners van Enschede hierover. Het debat staat onder leiding van burgemeester Peter den Oudsten. Uiteraard is ook de wethouder voor integratie, Joop Hassink aanwezig. Iedereen is van harte welkom op dit debat op donderdag 10 november a.s. van 19.30 tot 21.30 uur in de Twentse Schouwburg (Kleine zaal).

Enschede is een kleurrijke stad. De inwoners zijn oorspronkelijk afkomstig uit meer dan 200 landen. Integreren is een zaak van alle burgers en is zeer belangrijk voor een plezierige, leefbare en welvarende stad. Over het algemeen bestaat de indruk dat het goed gaat in Enschede. Toch is de gemeente hierover met inwoners van de stad in gesprek gegaan: om te toetsen of het beeld klopt, om te horen wat men vindt van de integratie in Enschede. Waar gaat het goed en waar kan het beter? Wat is een ieders bijdrage daarin, wat kunnen instellingen doen, hoe kunnen ondernemers bijdragen en wat is de rol van de gemeente? Inmiddels zijn er gesprekken geweest met allochtone organisaties, jongeren en belangstellende inwoners uit de hele stad. De volgende thema's werden besproken: jeugd & onderwijs, werk & inkomen, sociale participatie, zorg & gezondheid en leefbaarheid.De uitkomsten van het slotdebat vormen de basis voor een stadsbrede aanpak voor het integratiebeleid in Enschede voor de komende jaren.

De achterliggende notitie, met een nadere toelichting op de gespreksthema's, en de verslagen van de voorgaande gesprekken zijn te vinden op www.enschede.nl.Vragen kunnen gesteld worden via integratiegesprek@enschede.nl of rechtstreeks aan de projectleider de heer Fons Lohuis, tel. 053-4818118.


---