Erasmus Universiteit Rotterdam

G-gebouw geheel voor de student

Méér pc-faciliteiten. vergaderstudio's met pc, printmogelijkheid vanaf alle vaste pc's, hotspots en inplugpunten voor zelf meegebrachte laptops. Dat en meer staat vanaf 10 november 2005 in het G-gebouw ter beschikking aan alle studenten van de Erasmus Universiteit Rotterdam, ongeacht faculteit of studierichting. Daarmee komt de universiteit tegemoet aan de expliciete wens van studenten om meer individuele én groepswerkplekken op de campus. De studentenfractie van de Universiteitsraad verricht de opening.

De afgelopen maanden is het G-gebouw, voorheen het gebouw van de Faculteit der Bedrijfskunde, omgebouwd tot studentengebouw. Op de begane grond en de eerste verdieping zijn zes pc-zalen ingericht met in totaal 86 pc's en ruim twintig vergaderstudio's. Alle toegankelijke ruimtes in het gebouw zijn voorzien van wireless internet en/of inplugpunten voor laptops.

PC-werkplekken
De ergonomie van de werkplekken heeft bijzondere aandacht gekregen, er staan speciale stoelen en de beeldschermen zijn in hoogte verstelbaar en draaibaar. In iedere zaal zijn twee pc-tafels elektrisch in hoogte verstelbaar; studenten met een functiebeperking of van uitzonderlijk postuur hebben hier voorrang. Er staan ook twee pc's op stahoogte voor 'het snelle werk'; deze zijn bedoeld voor gebruik van korter dan tien minuten.

Op alle desktop pc's zijn de standaard kantoorapplicaties (MS-Office) geïnstalleerd, toegang tot de Universiteitsbibliotheek en tot internet, inclusief webmail. Om de pc te gebruiken hoeft niet te worden ingelogd, dat is wel nodig bij het gebruik van bepaalde bibliotheekdiensten of het internet (bijv. Blackboard of SIN Online). Vanaf alle desktop pc's kan worden geprint.

Verspreid over beide verdiepingen bevinden zich 22 vergaderstudio's, die plaats bieden aan drie tot negen personen. Vrijwel alle ruimtes zijn voorzien van extra tafel met pc.

In het voormalige café en de voormalige faculteitsbibliotheek zijn diverse zithoekjes ingericht, waar studenten - individueel of samen - kunnen werken en met de eigen portable via wireless LAN of een inplugpunt internet op kunnen.