Gemeente Amsterdam

Image of a moving city

Vier dagen lang staat de stad centraal

7 november 2005
---
Tamara Van Rompay Van 10 tot 13 november is het Image of a Moving City filmfestival in Theater Bitterzoet in Amsterdam.

Van 10 tot 13 november is het Image of a Moving City filmfestival in Theater Bitterzoet in Amsterdam. Vier dagen films, documentaires, optredens en installaties waarbij de stad centraal staat.

Stedelijke leefvormen

Voor het eerst in de geschiedenis wonen er meer mensen in de stad dan Image of a moving City daarbuiten. Hoewel stedelijke leefvormen en stedelijk gedrag vaak als afwijkend worden beschouwd is het dus eigenlijk het 'normale' gedrag geworden. Zo kent bijna elke stad in de wereld wel een zakencentrum, drugsproblematiek en culturele instellingen. Daarnaast bestaan er ook leefvormen die niet in verschillende steden voorkomen, maar toch ontegenzeggelijk stedelijk zijn. Tokio heeft haar Gothic Lolita's, Amsterdam haar stringdragende rolschaatser.

Filmblokken

Image of a moving City Het festival Image of a Moving City kijkt naar deze typisch stedelijke leefvormen. In tien filmblokken worden films vertoond die de stad observeren, met haar subculturen en individuele bewoners, van gedesillusioneerde huurmoordenaars en verliefde brommermeisjes tot autochtone moslims en supercoole meisjesgangs.