GroenLinks

Schaduwmacht opnieuw in de schijnwerpers

7 november 2005

Wijnand Duyvendak publiceerde anderhalf jaar geleden een nota over de schaduwmacht van politieke adviescommissies. Nu presenteert hij samen met onder andere Rinus van Schendelen en Ben Pauw het boek Schaduwmacht in de schijnwerpers. Donderdag 10 november neemt minister Pechtold het eerste exemplaar in ontvangst. Tegelijk maakt Duyvendak een nieuwe Schaduwmacht top-5 bekend.

Vorig jaar heeft de Tweede Kamer gedebatteerd over de nota De Schaduwmacht de invloed van politieke commissies van Wijnand Duyvendak. Dit debat was aanleiding voor het schrijven van Schaduwmacht in de schijnwerpers. De redactie bestaat uit Wijnand Duyvendak, Pieter de Jong, Ben Pauw en Rinus van Schendelen. In het boek staan onder meer bijdragen van Hans Hillen en Rein Jan Hoekstra. Daarnaast bevat het boek een uitgebreid interview met minister Pechtold en een verslag van een Rondetafelgesprek met als deelnemers Ronald Gerritse, Frank Heemskerk, Kees Lunshof en Wim Meijer.

Presentatie: donderdag 10 november a.s. van 14.00 tot 15.30 uur in het Internationaal Perscentrum Nieuwspoort te Den Haag. Met bijdragen van
- mr. B.M.J. Pauw (expert communicatie en public affairs)
- A.J.W. Duyvendak (Kamerlid GroenLinks)

- drs. A. Pechtold (minister bestuurlijke vernieuwing)
- prof. dr. M.P.C.M. van Schendelen (hoogleraar)
- mr. R. Bekker (secretaris-generaal ministerie VWS)
- mr. N.J. van Kesteren (algemeen directeur VNO-NCW)

Wijnand Duyvendak