Provincie Utrecht

Dag van de mantelzorg 10 november

8-11-2005 -

Mantelzorgers in het zonnetje gezet

Het regionaal steunpunt mantelzorg Vecht & Venen organiseert speciaal voor de mantelzorgers een verwen- en informatiemiddag. Mantelzorgers zijn mensen die zorgen voor bijvoorbeeld een ziek familielid, een buurman of ?vrouw of een zieke vriend. Tijdens de bijeenkomst die georganiseerd wordt naar aanleiding van de dag van de mantelzorg, spreekt mevrouw A. Kamp, gedeputeerde van de provincie Utrecht de mantelzorgers toe.

Mantelzorgers zijn niet te vervangen door betaalde professionele krachten. Dit zou onbetaalbaar zijn zowel in emotioneel als financieel opzicht. De overheid wil de mantelzorgers zoveel mogelijk ondersteunen en blijk geven van waardering. Dit zal zeker ook het geval zijn op de dag van de mantelzorg, 10 november, naar aanleiding waarvan het regionaal steunpunt mantelzorg Vecht & Venen een middag organiseert voor de mantelzorgers uit Maarssen, Loenen, Abcoude en de Ronde Venen. Zij kunnen meedoen aan drie verschillende workshops:

1. Tiltechnieken, de praktische verzorging thuis, 2. Informatie over de geestelijke gezondheid (waar moet je zijn), 3. Zingen: het Mantelzorglied wordt ingestudeerd. De mantelzorgers krijgen van de gedeputeerde mevrouw Kamp de DVD `Hoe zorg ik voor een ander' uitgereikt en na afloop van de middag krijgen ze een presentje mee naar huis. De dag van de Mantelzorg is mede mogelijk dankzij een eenmalige financiële bijdrage van de provincie Utrecht.

Meer informatie: Wilma Heideman, telefoon 030 258 2623/2153

Laatst gewijzigd op 08-11-2005. Paginabeheer: Wilma Heideman