MINDEF: Herinneringsmedaille ISAF voor PRT-militairen

Ministerie def

http://www.mindef.nl

De Commandant der Strijdkrachten, generaal Dick Berlijn, reikt donderdag 10 november aan circa 450 militairen de Nederlandse herinneringsmedaille uit voor hun bijdrage aan de International Security Assistance Force (ISAF). De plechtigheid vindt plaats op luchtmachtbasis de Peel. Dit is de thuisbasis van de Groep Geleide Wapens, waarvan het grootste deel van de militairen afkomstig is.

De 450 militairen zijn van alle krijgsmachtdelen (Koninklijke Marine, Koninklijke Landmacht, Koninklijke Luchtmacht en Koninklijke Marechaussee) en werden in de periode september 2004 - september 2005 uitgezonden naar Afghanistan. De militairen hebben het afgelopen jaar deel uitgemaakt van het Provinciaal Reconstructie Team (PRT) in de provincie Baghlan in Afghanistan. Sinds 1 september 2005 is het commando van het PRT overgegaan van de luchtmacht naar de marine.

De taak van het PRT is er vooral op gericht om de veiligheid en stabiliteit in de regio te bevorderen. De te decoreren militairen hebben gezamenlijk 350 missies uitgevoerd, waarbij onder meer een groot aantal wapen- en munitieopslagplaatsen werd overgedragen aan het PRT.