Saxion Hogescholen
BR>

di 08 november 2005

Saxion viert jubilea

De academie Ruimtelijke Ontwikkeling en Bouw (ROB) van Saxion Hogescholen viert in het studiejaar 2005-2006 twee jubilea. Het vijftigjarig jubileum van de Enschedese opleidingen Bouwkunde en Civiele Techniek èn het vijfentwintigjarig jubileum van de Deventer' opleiding Milieukunde. Als onderdeel van de jubileumactiviteiten vindt op donderdag 10 november aanstaande het symposium `Duurzame toekomst van de fysieke leefomgeving' plaats.

Het centrale thema van het symposium is de klimaatverandering met de bijkomende hoogwaterproblematiek. Als dagvoorzitter treedt woordkunstenaar en programmamaker Ivo de Wijs op. Gedeputeerde Ruimte en Milieu van de provincie Overijssel, Theo Rietkerk, verricht het openingswoord. Rietkerk benadrukt daarin het belang van duurzame ontwikkeling. De Provincie Overijssel wil dat maximaal integreren in zowel de beleidsontwikkeling als de -uitvoering. In dit verband organiseert Saxion Hogescholen met VU-Windesheim een Masterclass Duurzame Ontwikkeling voor de provincie.

Korte geschiedenis
De opleidingen Bouwkunde en Civiele Techniek begonnen vijftig jaar geleden als Rooms Katholieke HTS in Hengelo. De opleiding Milieukunde in Deventer maakte landelijk naam als academie Rollecate. In de hoogtijdagen trok de opleiding zo'n tweehonderd nieuwe studenten per jaar. De opleidingen maken anno 2005 deel uit van Saxion Hogescholen, waar ze sinds september 2004 met de opleidingen Vastgoed en Makelaardij in Enschede en Ruimtelijke Ordening en Planologie in Deventer, de academie Ruimtelijke Ontwikkeling en Bouw vormen. Deze academie is specialist op het gebied van inrichting, ontwikkeling, beheer en behoud van de fysieke leefomgeving. Ze houdt zich bezig met toegepast onderzoek, kennisuitwisseling en opleiding en training. Niet alleen studenten, maar ook bedrijven en instellingen maken gebruik van deze diensten.

Symposium
Met het jubileumsymposium `Duurzame toekomst van de fysieke leefomgeving' presenteert de nog jonge Saxionacademie zich aan haar zakelijke relaties. Om de jubilea te vieren blikt de academie niet terug, maar werpt zij vooral een blik op de toekomst. Waar staan we nu en wat zijn de ontwikkelingen op de diverse terreinen van onze fysieke leefomgeving? Het centrale thema van het symposium is de verandering van het klimaat, met een toenemende frequentie van hoge(re) waterstanden. Twee gerenommeerde sprekers, ir. Douwe Dillingh van het ministerie van Verkeer en Waterstaat en ir. JanDirk Hoekstra directeur van H+N+S Landschaparchitecten, belichten dit thema elk van uit een andere invalshoek. De workshops belichten tal van andere aspecten van de fysieke leefomgeving.

Informatie over het symposium Duurzame toekomst van de fysieke leefomgeving is te vinden op www.saxion.nl/symposium_rob


----------------------------------------- Einde persbericht--------------------------------------