Stichting samenbinding

Persbericht

Mex-it lustrumbijeenkomst: Urban issues in a global context

Om te anticiperen op de recente ontwikkelingen in Parijs organiseert MEX-IT op 10 november a.s. de bijeenkomst .Urban issues in a global context. in de Felix Meritis te Amsterdam.

Mex-it, een bureau voor intercultureel management met als core business de maatschappelijke actualiteit organiseert deze bijeenkomst om te anticiperen op de recente gebeurtenissen in de voorsteden van Parijs.

Om de recente ontwikkelingen in Parijs te analyseren en in perspectief te plaatsen is professor Dr. Gary Weaver uitgenodigd. Hij is als directeur verbonden aan het International Management Institute, American University in Washington. Dit is het grootste instituut in Amerika op het gebied van internationale betrekkingen. Dankzij zijn talloze publicaties op dit vakgebied is professor Dr. Gary Weaver één van .s werelds meest gerespecteerde deskundigen op het gebied van global conflicts. Hij zal in zijn presentatie inhoud geven aan het thema urban issues in a global context en aangeven wat volgens hem nodig is om te voorkomen dat er in Nederland een situatie ontstaat zoals in Parijs. Aansluitend is er een panelgesprek met deskundigen op het gebied van de Nederlandse context. Het panel bestaat uit onder andere de volgende deskundigen: Peter Meijer (tweede kamerlid voor de PVDA en voormalig programmaleider Grotestedenbeleid bij het ministerie van VWS), Leo Wilde (werkzaam bij de Politie als programmamanager voor het programma divers samenwerken en divers samenleven), Moustapha Baba (medeoprichter en partner bij het adviesbureau MEX-IT), Lodewijk Asscher (ovb) en prof.dr. Godfried Engbersen (ovb)