Gemeente Terneuzen

Persbericht 09-11-2005

Veiligheidscongres

TERNEUZEN Morgen, donderdagmiddag 10 november 2005 vanaf 13.15 uur, vindt het derde Zeeuwse Veiligheidscongres plaats in het Scheldetheater in Terneuzen.

Hoewel de laatste overstroming in Zeeland dateert van 1953, kunnen de ogen niet worden gesloten voor de mogelijke gevaren die de ligging aan het water met zich meebrengt. De recente overstromingen in New Orleans maakten dit op ruwe wijze duidelijk. Deze risicos en gevaren staan centraal op het derde Zeeuwse Veiligheidscongres.Vijf sprekers belichten het thema die middag vanuit verschillende invalshoeken. De heer Dorland van het KNMI, de heer Ligtvoet van het Milieu- en Natuurplanbureau RIVM en de heer Zevenbergen van Dura Vermeer belichten de aard en oorzaak van de risicos die het water in Zeeland met zich meebrengt. De heer Glas van het waterschap De Dommel geeft zijn visie op de betekenis hiervan voor waterbeheer en de positie van de bestuurders hierin. De heer Captijn van de regionale brandweer zal een brug slaan tussen de vorige sprekers en stilstaan bij de consequenties voor de Zeeuwse Veiligheidsregio (ZeeV).

Noot aan de redactie:
Hierbij wordt u uitgenodigd het congres bij te wonen. Bovendien is na afloop van het congres om 17.30 uur gelegenheid tot het stellen van vragen aan de sprekers, aan Commissaris van de Koningin de heer Van Gelder en aan de heer Lonink, voorzitter van het Veiligheidscollege Zeeland en burgemeester van Terneuzen. Zie ook het programma in de bijlage.

Nadere informatie:
Dirk Timmers
Beleidsadviseur Communicatie
Gemeente Terneuzen
Tel. 0115 455 523
06-536 911 35

Gemeente Terneuzen - T. 0115 455 000 - E. gemeente@terneuzen.nl | disclaimer | copyright