Gemeente Roermond

Parkeerkaart voor mantelzorgers

Donderdag 10 november a.s. is de nationale Dag van de Mantelzorger. In het kader hiervan zal wethouder IJff van Verkeer de eerste parkeerkaart voor mantelzorgers overhandigen. Dit gebeurt op woensdag 9 november om 16 uur in het stadhuis.

De gemeente Roermond ondersteunt de mantelzorg. Doel is de zorgbehoevende zo lang mogelijk zelfstandig te laten functioneren. Hierdoor kan de zorgbehoevende langer in eigen omgeving blijven wonen en wordt de druk op professionele zorg verminderd. Eén van praktische problemen die bij de mantelzorg speelt is de parkeersituatie in het centrum van de Roermond. De gemeente Roermond heeft daarom in samenwerking met het Steunpunt Mantelzorg de mantelzorgkaart ontwikkeld. Met deze parkeerkaart kan in de directe omgeving van de zorgbehoeftige bij parkeerapparatuur en op vergunning-houderplaatsen worden geparkeerd met een maximum van 3 uur. Hiermee worden de parkeermogelijk-heden vergroot en wordt tegemoet gekomen in de parkeerkosten.

Om misbruik te voorkomen wordt de mantelzorgkaart pas afgegeven na een sociaal-medisch onderzoek door een onafhankelijke arts. De kosten die hieraan verbonden zijn komen voor rekening van de aanvrager. Bij intensief gebruik van de kaart worden deze keuringskosten op korte termijn terugverdiend. Door de combinatie van keuring en instapkosten wordt ervoor gezorgd dat de kaart alleen wordt aangevraagd door degene die hem echt nodig hebben.

Publicatiedatum: 09.11.2005 Bijgewerkt: 09.11.2005