Gemeente Hengelo

Informatie over alles op het gebied van woningbouw in de hele regio

Gemeente Hengelo op beurs HUIS 2005

Van donderdag 10 tot en met zondag 13 november vindt de jaarlijkse Beurs Huis plaats in het Expo-Center Hengelo. U vindt op deze regionale beurs alles op het gebied van woningbouw. Ook medewerkers van de gemeente Hengelo zijn aanwezig om bezoekers te informeren over huidige en nog te ontwikkelen woningbouwlocaties in Hengelo.

Eerste presentatie van project Dalmeden

Een toekomstig woningbouwproject dat extra aandacht krijgt tijdens Beurs Huis is Dalmeden.
De nieuwe wijk Dalmeden komt te liggen aan de noordkant van Hengelo, tussen de Dalmedenweg, de Reimersdennenweg en Slangenbeek en de gemeentegrenzen van Borne en Dinkelland. Het gebied is ongeveer 70 hectare groot en het is de bedoeling om er in de toekomst zon 500 woningen te bouwen. Dalmeden wordt ook geen klassieke stadsuitbreiding, de bebouwing moet aansluiten op het landschap. Veel van het bestaande landschap wordt geïntegreerd in het plan.

Hoe komt de wijk er uit te zien?

Relatief weinig terrein (45%) wordt uitgegeven voor woningbouw. De rest is open ruimte. De bebouwing wordt geconcentreerd op een paar plekken, die allemaal een eigen karakter hebben. Zo komt er een soort dorpskern met een pleintje, zijn er bosrijke percelen en kavels in de lager gelegen uiterwaarden. Op het hogere gedeelte komen kavels in het bos en op het lagere stuk komt een open landschap. In samenwerking met het Waterschap wil de gemeente de beek nieuw leven inblazen en aan laten sluiten op de Deurningerbeek. Waarschijnlijk komt er dan ook een retentiegebied in Dalmeden waar het s winters nat is en s zomers, als de beek minder water vervoert, droog.

Op de Beurs Huis kunt u meer informatie krijgen over de woningbouwprojecten van de gemeente. Mensen die zich hebben ingeschreven voor een kavel in Hengelo hebben per post een uitnodiging voor de beurs ontvangen.