Stad Utrecht, 09.30 uur

Utrecht 10-11-2005 - Nieuwsberichten districten stad Utrecht

Auto-inbrekers aangehouden

UTRECHT De politie heeft woensdagavond twee mannen aangehouden voor het inbreken in een geparkeerd voertuig.

Agenten zagen omstreeks 19.55 uur dat twee jongens zich verdacht gedroegen bij een parkeerplaats in de omgeving van de Troosterlaan. Plotseling zagen de agenten dat één van de jongens een achterruit van een voertuig insloeg. De politie greep in en zette de achtervolging in. Op de Kardinaal de Jongweg werden de beiden mannen 18 jaar en afkomstig uit Utrecht aangehouden. Zij werden voor verhoor meegenomen en ingesloten op het bureau.

Dronken fietsster aangehouden

UTRECHT Woensdagavond heeft de politie een vrouw aangehouden omdat zij dronken op haar fiets een aanrijding had veroorzaakt.

Een 25-jarige vrouw uit Utrecht reed omstreeks 19.55 uur met haar fiets tegen het verkeer in over de Amsterdamsestraatweg. Ter hoogte van de Mimosastraat kwam een 44-jarige automobiliste uit Utrecht aanrijden. De 25-jarige vrouw reed met haar fiets tegen het voertuig van de 44-jarige vrouw aan en kwam ten val.

De inmiddels gewaarschuwde politie probeerde ter plaatse helder te krijgen wat er gebeurd was, maar merkte dat de fietsster rondom dronken was. Na een eerste blaastest bleek dat zij echt te veel gedronken had. Op het bureau wees de ademanalyse 845 ug/l uit. Met een proces-verbaal en een rijverbod van tien uur werd zij weer naar huis gestuurd.

Winkeldief aangehouden

UTRECHT Bij een winkel aan de St. Jaccobsstrat heeft de politie woensdagmorgen een man aangehouden voor het plegen van een winkeldiefstal.

Personeel van de winkel had gezien dat een 38-jarige man uit Utrecht goederen mee wilde nemen zonder deze eerst af te rekenen. Hij werd aangehouden, maar verzette zich hiertegen. De politie werd gewaarschuwd die de man voor verhoor meenam naar het bureau. Hier werd hij ingesloten.

Verkeerscontrole

UTRECHT Op de Floridadreef heeft de politie woensdagmiddag een verkeerscontrole uitgevoerd.

Tussen 13.00 en 15.00 uur werd voornamelijk gecontroleerd op technische staat en autopapieren. In totaal schreef de politie 17 bekeuringen uit voor onder andere: het niet dragen van de autogordel, een verlopen APK, het niet kunnen tonen van het rijbewijs en het voeren van de mistverlichting.

Winkeldief aangehouden

UTRECHT - Bij een winkel aan de Lange Vie straat heeft de politie een vrouw aangehouden voor het plegen van een winkeldiefstal.

Omstreeks 17.00 uur werd een 44-jarige vrouw uit Utrecht aangehouden omdat de beveiliging had gezien dat de vrouw kleding had meegenomen zonder deze af te rekenen. In een tas die de vrouw bij zich had zaten nog een aantal kledingstukken waarvan de beveiliging was verwijderd. De vrouw werd voor verhoor ingesloten op het bureau.