Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave woensdag 9 november

* GROTE BRAND IN WONING, PAARDEN GERED
BLEISWIJK - In een woning aan de Hoekeindseweg ontstond dinsdagavond iets na half tien brand, waarbij de brandweer al snel opschaalde naar grote brand. Achter de woning stond namelijk een loods met paarden, de loods werd ontruimd. De brand was tegen elf uur onder controle, de 62-jarige bewoner van het pand had rook ingeademd en werd door personeel van de GGD behandeld. Omdat de waterslangen van de brandweer over de weg lagen, is de N206 hoofdrijbaan en parallelwegen, tijdens de brand afgesloten geweest. Naar de oorzaak van de brand wordt door de politie een onderzoek ingesteld.


* VROUW EN JONGEN VERDWAALD IN DUINGEBIED

ROCKANJE- Een 26-jarige vrouw en een 13-jarige jongen, beiden uit Spijkenisse raakten dinsdagmiddag verdwaald in het duingebied rond de 2e slag in Rockanje. De vrouw had de politie gebeld met haar mobiele telefoon met de mededeling dat ze de weg kwijt waren en dat ze zich hadden vastgelopen in de doornbosjes. Vanwege de dichte begroeiing van het gebied werd de helicopter van de KLPD ingezet om het tweetal te lokaliseren. Hierop werd op aanwijzingen van de KLPD door politiepersoneel van district de Eilanden over land de zoektocht voortgezet. Uiteindelijk is één van de inzittenden van de helicopter eruit gesprongen en kon het tweetal met vereende krachten weer richting strand worden gebracht. De vrouw vertelde dat ze met de jongen was gaan wandelen en dat ze zich vergist had in een pad. Toen ze hierna weer in de richting van het strand wilde lopen, liep het onfortuinlijke tweetal zich vast in de doornen.


* BESTUURDER RIJDT DOOR NA AANRIJDEN KIND

ROTTERDAM - Een 10-jarig meisje uit Zevenhuizen raakte dinsdag aan het begin van de avond gewond toen zij op de Brandingdijk met haar fiets werd aangereden door een auto. De bestuurder reed een verkeersbord omver en ramde een hek, maar kon het meisje niet ontwijken. Hij is vervolgens doorgereden in de richting van de Zevenhuizer plas. Op de Brandingdijk werden brokstukken en een kentekenplaat van de auto aangetroffen. De 21-jarige bestuurder kon kort hierop worden aangehouden. Hij verklaarde als gevolg van schrik te zijn doorgereden. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. Het meisje bleek later een zwaar gekneusde arm en een hersenschudding te hebben.