Gemeente Urk


Wethouder Koffeman geeft officiële startsein voor werkzaamheden Hoofdroutestructuur

Optimale bereikbaarheid en hoogwaardige uitstraling van Urk

Afgelopen dinsdag 8 november om 16.30 uur heeft Wethouder Koffeman van Economische Zaken het projectbord onthuld voor de werkzaamheden aan de Zwolsehoek. Het project betreft de opwaardering van het Marsdiep en de Abbert waar een grotendeels geasfalteerde hoofdroute voor het bedrijventerrein wordt gerealiseerd. Niet alleen de gemeente Urk investeert hierin, ook de Provincie draagt bij aan een veilige hoofdstructuur.

Wethouder Koffeman: ,,Ik benadruk dat zowel het Marsdiep en de overige wegen moeten leiden tot een duidelijke en veilige hoofdstructuur op het bedrijventerrein. Via deze wegen kunnen we elkaar goed bereiken. Dit is goed voor de onderlinge handel, maar ook om van buiten Urk goed bereikbaar te zijn.''

Koffeman waardeert het dat ook de Provincie Flevoland investeert in de bereikbaarheid van Urk. Maar bovenal dat zij waardevolle projecten als deze ondersteunen met een belangrijk Europees deel subsidie, waardoor het voor de Gemeente Urk mogelijk is deze investering op het bedrijventerrein Zwolsehoek te doen.

Volgens de wethouder kan Urk met recht zeggen dat het een centrale ligging heeft in Nederland. De afstanden en kilometers en in tijd tot de grenzen van Nederland zijn aanvaardbaar. Urk biedt hiermee goede kansen voor bedrijfsvestiging met een goede bereikbaarheid en aantrekkelijke prijzen.

In het algemeen wordt de bereikbaarheid naar Urk groter via de A6 en ook via de N50.
,,Met de gemeente Noordoostpolder wordt ingezet op een nieuwe Ramspolbrug. Deze brug moet een voldoende hoogte krijgen om schepen met een staande mast onderdoor te laten varen. Daarvoor is minstens tien meter hoogte nodig. De inzet daartoe is er. Met de A6 en de N50 is zowel de bereikbaarheid naar noord, oost, zuiden en westen goed'', legt wethouder Koffeman uit.

De komende twee jaar wordt er in ieder geval gewerkt aan de ontsluiting van de Zwolsehoek.
Dit resulteert in een optimale bereikbaarheid en in een hoogwaardige uitstraling. Niet alleen op het bedrijventerrein, maar ook in het dorp Urk zelf.