Gemeente Hilvarenbeek


Uit de collegebesluitenlijst van 8 november 2005

Herziening stemdistricten
Ervaringen tijdens eerdere verkiezingen, de aanschaf van een nieuw stemsysteem (stempcs) en de bezuinigingsoperatie waren aanleiding om de tot nu toe gehanteerde indeling van stembureaus kritisch te bekijken. Dat heeft geleid tot het besluit om 2 stembureaus (gebouw Jeugd 12-16 en gymzaal Doelakkers) te laten vervallen en de districten opnieuw in te delen.
Reductie van het aantal stembureaus tot 10 levert een besparing op van ruim 2.600,00. Door het besluit van de gemeenteraad om deel te nemen aan het (landelijke) project stemmen in een willekeurig stembureau zijn kiezers overigens vrij om zelf te bepalen in welk stembureau zij hun stem willen uitbrengen.

Landbouwontwikkelingsgebied Stille Wille
Het college heeft besloten een plan te laten opstellen voor het landbouwontwikkelingsgebied (LOG) rondom Stille Wille. Het LOG ligt in drie gemeenten en daarom is gekozen voor een gezamenlijke aanpak (samen met Oisterwijk en Oirschot). Zodra de subsidietoekenning van de provincie is ontvangen, wordt de opdracht verstrekt aan SRE. Voor communicatie over dit project wordt OBIV (Ontwikkelings Bureau Intensieve Veehouderij) ingeschakeld.

Voorstellen aan de gemeenteraad

Najaarsnota 2005
Aan de gemeenteraad wordt de najaarsnota 2005 voorgelegd. Met de najaarsnota legt het college tussentijds verantwoording af over de uitvoering van de begroting en wordt de raad geïnformeerd over belangrijke beleidsontwikkelingen. Er wordt met name ingegaan op zaken die (inhoudelijk of financieel) niet verlopen zoals was aangegeven in de begroting 2005.

Bijdragen uit leefbaarheidsfonds kleine kernen
De belangenorganen uit de kleine kernen (Biest-Houtakker, Haghorst, Baarschot en Esbeek) worden ieder jaar uitgenodigd om projecten aan te dragen die in aanmerking kunnen komen voor een bijdrage uit het leefbaarheidsfonds. Met de gezamenlijke belangenorganen is onlangs gesproken over de ingediende projecten. Het resultaat daarvan is dat het college de raad voorstelt bijdragen beschikbaar te stellen voor de volgende projecten:

Biest-Houtakker; plaatsen schuifwand verenigingsgebouw de Gemeijnte

Biest-Houtakker; inrichten douche- en kleedruimte in unit Tennisvereniging TOB

Baarschot; aanschaf onderstel en materialen voor een prinsenwagen voor de Knopspeldjes

Esbeek; opzetten van een website voor Coöperatie Samenlevingsopbouw Esbeek i.o.

Haghorst; opzetten van een website voor de kern Haghorst

Haghorst; samenstellen van een boek over de geschiedenis van Haghorst

Uit eerdere collegevergaderingen

Ontmoetingsplaats voor jongeren
Het college heeft besloten om aan de zuidzijde van de Hakvoortseweg een ontmoetingsplaats voor jongeren in te richten. De vrijstellingsprocedure die nodig is om deze tijdelijke voorziening - voor maximaal 5 jaar - hier te realiseren, wordt opgestart. De kosten voor deze ontmoetingsplaats bedragen 15.000,00.