Lekstroom, 09.55 uur

Utrecht 10-11-2005 - Nieuwsberichten district Lekstroom

Derde verdachte meldt zich

IJSSELSTEIN Op woensdagmiddag heeft naar aanleiding van geweldpleging tegen politiemensen een derde verdachte, een 20-jarige man uit IJsselstein, zich gemeld bij de politie van IJsselstein.

Al eerder waren twee mannen aangehouden voor het plegen van geweld tegen politiemensen (nieuwsbericht, mannen aangehouden 09-11-05). Twee politiemensen werden belaagd en liepen door trappen en slagen diverse verwondingen op. Een politieman moest worden opgenomen in het ziekenhuis. Hij liep letsel op aan hoofd en benen. Hij is inmiddels weer thuis. De andere politieman werd ook behandeld in het ziekenhuis, maar behoefde niet te worden opgenomen. Hij liep letsel op aan zijn gelaat en handen. De drie mannen zitten nog vast voor verhoor. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Graffiti

NIEUWEGEIN Op woensdagmiddag heeft de politie drie jongens (17,18 en 19 jaar uit Nieuwegein) aangehouden voor het spuiten van graffiti.

Omstreeks 15.40 uur kwam bij de politie de melding binnen dat drie jongens in de parkeergarage van het winkelcentrum City Plaza, graffiti aan het spuiten waren. Agenten gingen ter plaatse en hielden de drie jongens aan. Met een bekeuringen keerden zij huiswaarts.

Hennepplantage

HOUTEN Op woensdagochtend heeft de politie een niet meer in werking zijnde hennepkwekerij ontmanteld.

Na binnengekomen informatie stelde de politie een onderzoek in bij een woning op de Weerwolfseind. De agenten troffen een niet meer in werkingzijnde hennepkwekerij aan. Er werden geen planten aangetroffen, maar wel restmateriaal en de apparatuur. Alles werd in beslaggenomen en vernietigd. Tegen 40-jarige man uit Houten is proces-verbaal opgemaakt.

Snelheidscontrole

IJSSELSTEIN Op woensdagmiddag heeft de politie tussen 14.45 uur en 17.30 uur een snelheidscontrole gehouden op de Provinciale weg N 210. In totaal passeerden 2169 automobilisten de controlepost, daarvan reden er 45 harder dan 80 km/u. De bestuurder met de meeste haast reed 123 km/u.