Gemeente Soest

Wijkbeheer

Datum: 10/11/2005

Bewoners Soestdijk/'t Hart gezocht voor op te zetten wijkbeheerteam

Nieuwe wijkcoördinator voor Smitsveen en Soestdijk/'t Hart

Dinsdag 8 november heeft de nieuwe wijkcoördinator Smitsveen en Soestdijk/'t Hart zich voorgesteld aan de wijkbewoners van Smitsveen. Zijn naam is Marcel Wolswijk.

In Smitsveen volgt hij Carrien Eenhoorn op, die zich gaat richten op andere wijken. In de wijken Soestdijk en 't Hart heeft hij als taak het wijkbeheer van de grond te krijgen. Hij zoekt daarvoor bewoners die zich aan willen melden voor het wijkbeheerteam.

Het wijkbeheerteam is een belangrijk onderdeel van wijkbeheer. De taken van het team zijn meedenken, meepraten over en meedoen aan allerlei ontwikkelingen in de wijk, zoals bijvoorbeeld speelgelegenheid, groen en verkeer, maar ook jongerenvoorzieningen, eenzaamheid bij ouderen en andere zaken.

Samen aan de slag

Onder het motto "samen aan de slag" zoekt de nieuwe wijkcoördinator Wolswijk inwoners van de wijken Soestdijk en 't Hart om gezamenlijk een start te maken met wijkbeheer. "Het vergroten van de leefbaarheid moet een samenwerking zijn tussen bewoners, gemeente, Portaal , Balans, politie en andere groepen in de wijk. Daar wil ik graag aan meewerken, maar alleen sámen kunnen we er iets moois van maken. Daarom roep ik inwoners op om zich aan te melden voor het wijkbeheerteam," aldus Wolswijk.

Meer weten?

Wie meer wil weten over wijkbeheer in Soestdijk/'t Hart of Smitsveen, ideeën heeft voor verbetering van de wijk of belangstelling heeft voor deelname aan het wijbeheerteam, kan contact opnemen met Marcel Wolswijk: (035) 6093537 of mail: wolsm@soest.nl.

Wolswijk deed eerder onder meer als directeur van een buurtbeheerbedrijf ervaring op met wijkbeheer. Wolswijk: "Ik heb daar vooral van geleerd dat bewoners samen met de beroepsmensen veel voor elkaar kunnen krijgen in de wijken. Bewoners als kenners van de kwaliteit van het wonen en de beroepsmensen met hun vakmatige kennis. Goed met elkaar omgaan en elkaar respecteren is daarbij een voorwaarde."

© 2004 Gemeente Soest - Disclaimer