Colo, vereniging kenniscentra beroepsonderwijs bedrijfsleven

Bredewater 8 Postbus 7259 2701 AG Zoetermeer Tel. (079) 352 30 00 Fax (079) 351 54 78 E-mail: colo@colo.nl

:: 10 Nov 2005

Aanmelding verkiezing 'Beste leerbedrijf groene sectoren 2006'van start

In 2006 gaat Aequor weer op zoek naar nieuwe kandidaten voor Beste Opleidingsbedrijf van het Jaar. Om in aanmerking te komen voor deze prestigieuze titel moet het opleidingsbedrijf zich aantoonbaar positief kunnen onderscheiden op het gebied van het opleiden van medewerkers en vmbo/mbo-leerlingen.

Het beroepsonderwijs is de motor van de Nederlandse economie. Een belangrijk aspect van de opleidingen in het beroepsonderwijs is de beroepspraktijkvorming, het leren op de werkplek. Aequor selecteert opleidingsbedrijven die kwaliteit van de beroepspraktijkvorming waarborgen. Binnen opleidingsbedrijven vindt het praktijkgedeelte van de opleiding van vmbo en mbo leerlingen plaats. Om het leren in de praktijk te stimuleren en onder de aandacht te brengen wordt jaarlijks de prijs voor het Beste Opleidingsbedrijf uitgereikt.

Met de verkiezing worden bedrijven onder de aandacht gebracht die zich uitzonderlijk inzetten bij het opleiden in de praktijk. Eerdere winnaars van deze bijzondere prijs zijn Holland Indoor Plants uit Aalsmeer (2005), het melkveehouderijbedrijf Van Casteren uit Reek (2004) en plantenteeltbedrijf KP Holland uit Naaldwijk (2003). Omdat zij ook als voorbeeld dienen voor andere opleidingsbedrijven, resulteert dit in een kwaliteitsprikkel voor de hele sector. Aequor is voor 2006 op zoek naar erkende opleidingsbedrijven, waar u als school, leerling, bedrijf of brancheorganisatie erg tevreden over bent. Tot 3 februari 2006 kunnen bedrijven voorgedragen worden.

De eerste selectie van kandidaat bedrijven vindt plaats op basis van het voordrachts-formulier. In het voorjaar van 2006 gaan juryteams op pad om deze bedrijven te bezoeken. Deze bezoekrapportages zijn bepalend voor de keuze van sectorale winnaars van de afzonderlijke sectoren Bloemenbranche, Dierverzorging, Groene Ruimte, Plantenteelt, Veehouderij en Voedingsindustrie. De sectorale winnaars dingen mee naar de titel Beste Opleidingsbedrijf 2006. Op 8 juni 2006 worden de sectorale en algemene winnaars bekend gemaakt tijdens een feestelijke bijeenkomst bij Aequor.