Gemeente Den Helder

10-11-2005 Wie verdient de emancipatieprijs 2006?
Vanaf 1995 kent de gemeente Den Helder elk jaar een emancipatieprijs toe aan een persoon, organisatie of instelling die zich verdienstelijk maakt of heeft gemaakt voor de emancipatie van vrouwen in onze gemeente. De emancipatieprijs bestaat uit een kunstvoorwerp met oorkonde. De twaalfde emancipatieprijs wordt op of rond 8 maart 2006, bij de viering van de Internationale Vrouwendag, uitgereikt.

Draag uw kandidaat voor
Komt er volgens u iemand in aanmerking voor de prijs? Draag die dan voor. De kandidaten kunnen personen, organisaties of instellingen zijn. Voorwaarde is dat zij in Den Helder wonen, werken of gevestigd zijn. Het gaat bij voorkeur om kandidaten die:

- in lengte van jaren een invloedrijke rol hebben gespeeld op het emancipatieterrein, of

- op dat terrein vernieuwend en op de toekomst gericht werk uitvoeren, of

- op dat terrein werk verrichten dat nieuwe perspectieven biedt aan (allochtone) vrouwen en meisjes.
Een jury bepaalt de voordracht van de prijswinnaar aan het college. De jury bestaat onder meer uit een onafhankelijke voorzitter, een vertegenwoordigster vanuit de gemeenteraad en een vanuit de Vrouwen Emancipatie Commissie.

Voor 10 december a.s.
Weet u een kandidaat die volgens u in aanmerking komt voor de emancipatieprijs, dien dan uw voordracht in. Deze kunt u tot 10 december 2005 sturen aan: Gemeente Den Helder, afdeling Onderwijs, Welzijn en Sport, Postbus 36, 1780 AA Den Helder. Vermeld bij de voordracht de volgende gegevens:

- naam, adres en telefoonnummer van de betrokken persoon, organisatie of instelling;

- een korte beschrijving van de bijdrage die de persoon naar uw mening levert aan de emancipatie van de vrouw in Den Helder;
- uw eigen naam, adres en telefoonnummer om eventueel nadere informatie op te vragen.
De binnengekomen reacties worden strikt vertrouwelijk behandeld. Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met mevrouw Oskam, telefoon (0223) 678430.