Gemeente Den Helder

10-11-2005 Gastvrijheid van verschillende culturen om mee te maken! Op visite in Somalië, Indonesië, Thailand, Suriname, de Antillen of Nederland? Die laatste is voor u misschien niet heel bijzonder, u woont hier immers. Maar bent u wel eens bij iemand op bezoek geweest in een van die andere landen? U heeft nu de kans om te proeven van de gastvrijheid van andere culturen. Drie weekeinden kunt u namelijk zomaar op bezoek gaan naar een huiskamer uit een van deze landen! Het is wel de bedoeling een bescheiden cadeau mee te nemen voor de gastvrouwen waar u op bezoek gaat. Zo hoort dat nou eenmaal in die culturen. Verder is de toegang gratis.

Een kerngroep van het Internationaal Vrouwen Centrum (IVC) heeft als deelnemer aan de taakgroep Cultuur in de Wijk, dit unieke Huiskamerproject uitgewerkt. De taakgroep is er een van de zeventien die in het leven zijn geroepen vanuit het project Nieuw Den Helder Centrum.
Om beter kennis te maken met enkele van de vele culturen in de wijk is het project ontwikkeld. Het is tenslotte een hele ervaring om mee te maken hoe men in andere culturen omgaat met gastvrijheid. En het is zondermeer bijzonder als het cadeautje dat je aan de gastvrouw geeft, in sommige culturen niet wordt uitgepakt, om te voorkomen dat de inhoud een zichtbare teleurstelling voor de gastvrouw is Kortom de ervaring is een bezoek met cadeautje waard.

De kamers worden met medewerking van Rataplan ingericht. Zij zorgen ook voor het halen en brengen van de spullen. En de (huis)kamers zijn beschikbaar gesteld door de Woningstichting Den Helder aan de Eemstraat 5 in Nieuw Den Helder Centrum.

De openingstijden van de huiskamers zijn:
Thailand en Somalië
De huiskamer is vrijdag 11 en zaterdag 12 november geopend van 10.00 tot 16.00 uur. Zondag 13 november kunt u van 14.00 tot 16.00 uur genieten van optredens van Pratum Leijs (Thailand) en Zahra Abdi (Somalië).

Indonesië en Nederland
Vrijdag 25 november en zaterdag 26 november kunt u tussen 10.00 en 16.00 uur op visite komen. Zondag 27 november kunt u van 14.00 tot 16.00 uur kijken naar de optredens van Nan Sungkar (Indonesië) en Janny de Heer (Nederland) van 14.00 tot 16.00 uur

Suriname en de Antillen
Vrijdag 9 en zaterdag 10 december kunt u op bezoek komen tussen 10.00 en 16.00 uur. Zondag 11 december treden van 14.00 tot 16.00 uur Monique Opmeer (Suriname) en Marylou Juliana (Antillen) voor u op.