Politie Groningen

Persberichten donderdag 10 november 2005

provincie Groningen, 10-11-2005 -

Groningen: snelheidscontroles
De politie heeft woensdag op vier locaties een snelheidscontrole gehouden.
Groningen, Weg der Verenigde Naties: aantal geregistreerde voertuigen: 3220, aantal overtredingen: 62, hoogst gemeten snelheid: onbekend, maximum toegestane snelheid: 70 km/uur.
Groningen, Damsterdiep: aantal geregistreerde voertuigen: 640, aantal overtredingen: 14, hoogst gemeten snelheid: 78 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.
Groningen, Zuiderweg: aantal geregistreerde voertuigen: 504, aantal overtredingen: 18, hoogst gemeten snelheid: 65 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.
Groningen, Paterswoldseweg: aantal geregistreerde voertuigen: 1223, aantal overtredingen: 25, hoogst gemeten snelheid: 65 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Groningen: jongen gewond na verkeersongeval
Een 12-jarige jongen is woensdagmiddag op de kruising Winschoterweg met de Bornholmstraat gewond geraakt bij een verkeersongeval. De jongen reed op zijn fiets en verleende geen voorrang aan een 52-jarige automobilist uit Coevorden. Hij kwam door de botsing ten val en raakte vervolgens gewond aan zijn hoofd. Met zijn verwonding werd de 12-jarige naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft van het ongeval een rapportage gemaakt.

Groningen: verkeerscontroles
De politie heeft woensdagavond op de Concourslaan, Leonard Springerlaan en Paterswoldseweg diverse verkeerscontroles gehouden. In totaal werden er 650 blaastesten op deze locaties afgenomen. Op de Leonard Springerlaan liep een 59-jarige man tegen de lamp. Op het politiebureau bleek dat hij 0,55 promille alcohol in het bloed had. Naast de alcoholcontroles werd ook gecontroleerd op het voeren van fietsverlichting. Hierbij reden 43 fietsers zonder verlichting. En fietser negeerde een stopteken van de politie. Hij werd door een motorrijder achterhaald. Verder hadden twee personen geen identificatiebewijs bij zich, droegen drie bromfietsers geen helm en reed een automobilist over het fietspad. Ten slotte werd in de middaguren in de W.A. Scholtenstraat een roodlichtcontrole gehouden. Op deze locatie werden ongeveer 150 autos en 450 (brom)fietsen gecontroleerd. Hier reden 64 verkeersdeelnemers door het rode verkeerslicht, drie automobilisten droegen geen autogordel en constateerde de politie in 24 andere gevallen overtredingen.

Groningen: veelpleger verduistert mobiele telefoon
De politie heeft woensdagavond in de Noorderstationstraat een 31-jarige man uit Groningen aangehouden voor diefstal en verduistering. De verdachte had bij het Noorderstation een mobiele telefoon van een 16-jarige jongen uit Huizinge geleend om een telefoongesprek te voeren. Hierop liep de Stadjer weg en hij weigerde de telefoon terug te geven. De jongen waarschuwde in een café de politie. Na een korte zoektocht troffen de agenten de ambtshalve bekende veelpleger aan. De mobiele telefoon werd bij hem aangetroffen en inbeslaggenomen. De verdachte werd ingesloten. De jongen heeft inmiddels aangifte gedaan.

Groningen: automobilist onder invloed
Bij een verkeerscontrole op de Hereweg heeft de politie woensdagavond een 40-jarige man uit Hoogezand aangehouden voor rijden onder invloed. De Stadjer werd in zijn auto gecontroleerd. Een blaastest wees uit dat hij vermoedelijk te veel alcohol had gedronken. Op het politiebureau werd geconstateerd dat de verdachte 1 promille alcohol in zijn bloed had. Hij kreeg een rijverbod van vier uur opgelegd. Na verhoor mocht de man het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: Stadjers aangehouden na vernieling ruit
De politie heeft woensdagnacht in de Oosterstraat twee mannen van 19 jaar, beiden uit Groningen, aangehouden voor vernieling. Enkele getuigen hadden de politie gewaarschuwd en gezien dat het duo een raam bij een opticien hadden vernield. Op aanwijzing van de getuigen kon in eerste instantie één van de mannen worden ingerekend. Terwijl de agenten in gesprek waren met de getuigen liep de andere verdachte voorbij. Ook hij werd aangehouden en ingesloten. Beide verdachten worden vandaag gehoord. De politie maakt proces-verbaal op.

Lutjegast: meisje gewond bij ongeval
Een 14-jarig meisje uit Lutjegast is woensdagmiddag gewond geraakt toen ze op de kruising Stationsweg met de Dorpsterweg in botsing kwam met een passerende personenauto, bestuurd door een 35-jarige inwoner van Visvliet. Ze is met verwondingen aan het been en haar hoofd voor behandeling overgebracht naar het ziekenhuis. Het ongeval ontstond door dat het meisje vanaf de Dorpsterweg de Stationsweg reed en daarbij geen voorrang verleende aan de automobilist.

Provincie Groningen: snelheidscontroles
De politie heeft woensdag op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden.
Toornwerd, Onderdendamsterweg: aantal geregistreerde voertuigen: 83, aantal overtredingen: 2, hoogst gemeten snelheid: 95 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.
Warffum , Oostervalge: aantal geregistreerde voertuigen: 162 , aantal overtredingen: 8 , hoogst gemeten snelheid: 65 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.
Nieuwe Pekela ,Provincialeweg N366 : aantal geregistreerde voertuigen: 1700 , aantal overtredingen: 11, hoogst gemeten snelheid: 93 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.
Vlagtwedde, Weenderstraat : aantal geregistreerde voertuigen: 150, aantal overtredingen: 24, hoogst gemeten snelheid: 98 km/uur, maximum toegestane snelheid: 60 km/uur in verband met wegwerkzaamheden.

Appingedam: bromfietscontrole
Woensdag zijn in Appingedam een groot aantal bromfietsers gecontroleerd. Daarbij bleek dat negen bromfietsen te veel vermogen hadden en twee keer een gladde band. Verder werd er nog een bekeuring uitgeschreven voor het niet hebben van een bromfietscertificaat en een slechte rem.

Zuidhorn: controle gordels
De politie heeft woensdagmiddag in Zuidhorn, Winsum en Aduard steekproeven gehouden op het dragen van de gordel. In totaal werden 74 automobilisten gecontroleerd. In slechts twee gevallen werd de gordel niet gedragen. Zij kregen een bekeuring. Verder werd er tijdens de controle nog bekeurd op het niet handsfree bellen (1), door roodlicht rijden (1) en een verlopen APK (1).